Suomi mainittu – ja syykin on huikea! Kirkkonummen kirjasto huomioitiin Italian Ellessä

Kirkkonummen kirjastoa kehuttiin Italian Ellessä 2:18
Kirkkonummen kirjasto huomioitiin jopa Italian Ellessä. Katso videolta, miltä kirjastorakennus näyttää! Arkkitehtuuri JKMM Arkkitehdit, video Tapio Snellman, musiikki Joona Toivanen Trio (säv. Olavi Louhivuori)

Kirkkonummen uusi kirjastotalo Fyyri huomioitiin Italian Ellessä.

Suomi on jälleen mainittu – tällä kertaa Italian Ellessä. Muotisisällöistään tunnettu lehti kehui design-osiossaan Kirkkonummen kirjastotaloa, Fyyriä.

"Kuntalaisten olohuone" keräsi kehut

Elle hehkutti artikkelissaan suomalaisia kirjastoja "kaikille avoimiksi tiloiksi". Se suitsutti "kuntalaisten olohuoneeksi" suunniteltua rakennusta, sen sisustusta ja designiä.

Fyyri on herättänyt huomiota muuallakin. Esimerkiksi design-julkaisu Azure kehui kirjastoa yhteisökeskukseksi, jonka kaltaista "ei ole toista".

Avautui vasta syksyllä 2020

Kirkkonummen kirjastotalo aukesi yleisölle viime syksynä. Sen on suunnitellut arkkitehtitoimisto JKMM, joka on myös Amos Rex -museon takana.

– Kirkkonummen tori ja keskiaikainen kirkko muodostavat ja kauniin ympäristön kirjastotalolle, Fyyrin pääsuunnittelija arkkitehti Teemu Kurkela kuvailee tiedotteessa.

Rakennus kertoo merellisen Kirkkonummen tarinaa

Kirjastokeskuksen suunnittelu henkii Kirkkonummen merellistä luontoa. Kirjaston julkisivu on muotoiltu kuparista; sen kupariset "suomut" viittaavat suureen kalaverkkoon ja merelliseen sijaintiin.

– Kirjaston tilat on suunniteltu luomaan vaikuttava elämys, jossa voi asettua tiedon ja kulttuurin äärelle, Kurkela kuvaa.

Materiaaleissa nähdään esimerkiksi villaa, osa sisätilojen seinistä on verhottu puurimoilla ja yksityiskohdissa on käytetty messinkiä. irtokalusteet ovat skandinaavisia.

Kirjastorakennus ei ole pelkkä kirjasto; tiloista löytyvät muun muassa nuorisotoimi, asukaspuisto ja pienten lasten musiikkileikkikoulu.

Katso myös: Mitä kirjastoissa tehtiin korona-aikana, kun ei ole asiakkaita? Mika Tommola vieraili Herttoniemen tuliterässä kirjastossa ja otti selvää:

Mitä kirjastoissa tehdään, kun ei ole asiakkaita? Mika Tommola vieraili Herttoniemen tuliterässä kirjastossa 8:25

Lähteet: Elledecor.com, JKMM, Azuremagazine.com, video Tapio Snellman, musiikki Joona Toivanen Trio (säv. Olavi Louhivuori)


Lue myös:

    Uusimmat