Venäjä on lyöty! Leijonat voitti olympiakultaa

Torilla tavataan! MTV mukana olympiakullan juhlinnassa Helsingin Kauppatorilla 22:51
Torilla tavataan! MTV mukana olympiakullan juhlinnassa Helsingin Kauppatorilla.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue voitti Pekingin olympiafinaalissa Venäjän 2–1. Kyseessä on Suomen jääkiekkohistorian ensimmäinen olympiakulta.

Ottelu eteni alusta lähtien Leijonien komennossa, mutta Venäjä aloitti maalinteon. Mikhail Grigorenko ohitti avauserässä Harri Säterin, kun Hannes Björninen oli rangaistusaitiossa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Leijonat sai palkintonsa toisen erän alussa, kun puolustaja Ville Pokka yllätti Venäjän maalia vartioineen Ivan Fedotovin.

Päätöserään lähdettiin 1–1-tilanteesta, ja Leijonat aloitti sen parhaalla mahdollisella tavalla. Marko Anttila laukoi, ja Hannes Björninen ohjasi lukemat 2–1:een. Erä oli ehtinyt vanhentua vain 29 sekuntia.

Viimeisen 20-minuuttisen edetessä Leijonille tarjoutui useampikin paikka lisätä johtoa, mutta venäläiset puolustivat uhrautuvasti. Toisaalta Venäjä ei myöskään saanut luotua minkäänlaista uhkaa Suomen maalia kohti.

Näin Leijonien olympiakulta otettiin vastaan helsinkiläisbaarissa 3:18
Näin Leijonien olympiakulta otettiin vastaan helsinkiläisbaarissa.