Suomalaisurheilija yritettiin raiskata korkeakoulujen EM-kisoissa – järjestäjä viittasi kintaalla tapahtuneelle

Suomalaiurheilijat seksuaalisen häirinnän kohteena 1:44

Portugalin Coimbrassa järjestettävissä korkeakoulujen EM-kilpailuissa on useita suomalaisurheilijoita ahdisteltu seksuaalisesti, kertoo Opiskelijoiden Liikuntaliitto tiedotteessaan.  

Videolla Markku Rantahalvarin haastattelu Tulosruudusta.

Suomen joukkueen jäsenet ovat joutuneet kokemaan ahdistelua ja seksuaalista väkivaltaa yhden yliopiston joukkueen taholta. Mukana häirinnässä on ollut kyseisen joukkueen iäkkäämpi miesvalmentaja.

– Melkein koko viikon ajan on tätä tapahtunut, ja nyt tilanne on eskaloitunut vakavaan raiskausyritykseen, kertoo OLL:n koulutus- ja tapahtumakoordinaattori Markku Rantahalvari Tulosruudun haastattelussa. 

Todistajina ovat toimineet useat eri maiden joukkueiden henkilöt, jotka ovat joutuneet suomalaisten lisäksi häirinnän kohteeksi. 

– Samalla majoitusalueella olleet muut, esimerkiksi Norjan joukkue on joutunut kokemaan samaa. Eusa (Euroopan yliopistojen urheilun liitto) kävi järjestäjien kanssa asian läpi kuulematta meitä, ja tekivät sen jälkeen päätöksen, että sanktioita ei anneta, Rantahalvari sanoo. 

– Olemme tehneet virallisen valituksen, ja vaadimme, että asia käsitellään uudestaan. Tästä on kieltäydytty, ja nyt olemme siinä tilanteessa, että olemma tulleet median eteen, Rantahalvari toteaa.

Raiskausyrityksen uhriksi joutunut suomalaispelaaja tehnee rikosilmoituksen kotimaassa. Tulosruudun tietojen mukaan tekijä oli venäläinen.

– Poliisit olivat mukana alussa, ja sen jälkeen on tullut ristiriitaista tietoa siitä, että mahdollisest olisivat lopettaneet tutkinnan jo heti aikaisessa vaiheessa. Nämä menevät aina pelaajien tilanteen mukaan, miten he jaksavat, ja haluavatko he lähteä tähän vielä mukaan, Rantahalvari päättää. 

Lue myös:

    Uusimmat