Suomalaisten korkeakouluhanke Tallinnassa tyrmättiin – syynä "Viron poliittinen tilanne"

Haaga-Helian suunnittelema ammattikorkeakoulu Tallinnaan on kaatunut Viron opetus- ja kulttuuriministeriön vastustukseen, Haaga-Helia kertoo tiedotteessaan.

Viron opetus- ja kulttuuriministeriössä hankkeen vastuuhenkilöille on Haaga-Helian mukaan kerrottu, että toimilupaa ei voi myöntää Viron poliittisen tilanteen vuoksi. Haaga-Helia kertoo, että toimiluvan epäämisessä vedottiin erityisesti opiskelijakuntaan, jota olisi ollut tarkoitus tavoitella EU:n ulkopuolelta.

Tallinnaan kaavailulle korkeakoululle oli tarkoitus antaa nimeksi Nordic School of Hospitality & Innovation. Haaga-Helian tavoitteena oli, että siellä olisi opiskellut noin 400 opiskelijaa. Koulutus olisi ollut maksullista ja tapahtunut englanniksi. Suomelle kyse olisi ollut koulutusviennistä.

Opiskelijarakenteen ohella opetus- ja kulttuuriministeriö perusteli epäystä esimerkiksi korkean lukukausimaksun, toiminnan taloudellisen kestävyyden ja riittämättömäksi koetun henkilöstömäärän vuoksi.

Hanketta varten Haaga-Helia oli perustanut virolaisen säätiön, joka haki toimilupaa. Hanketta edistettiin yhdessä Viron hotelli-, ravintola- ja matkailuelinkeinon kanssa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja