Mainos

"Suomalaisten eläkkeet paremmassa turvassa kuin muilla"

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen talousjohtaja Jaakko Kiander uskoo euromaiden joutuvan seuraavaksi käsittelemään Portugalin tukemista.

MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut Kiander totesi, että Irlannille myönnetty tukipaketti ei ratkaise lopullisesti rahaliiton kriisiä.

- Luulen, että tässä tällä tavoin kahlataan eteenpäin eli Irlannin tapaus ei ole vielä viimeinen kriisi. Pitäisin hyvin mahdollisena, että Portugalin kriisi on käsillä aivan lähiaikoina. Espanjan suhteen olen vähän toiveikkaampi, maalla pitäisi olla mahdollisuuksia selvitä, mutta paljon tulee riippumaan siitä, miten markkinat suhtautuvat riskeihin, toteaa Kiander.

Suomalaisilla eläkeyhtiöillä on sijoituksia lähes kaikkialla, myös Irlannissa - tosin sinne sijoitetut summat ovat Kianderin mukaan kokonaisuuteen nähden melko pieniä. Suurempia summia eläkeyhtiöt ovat sijoittaneet lähinnä Espanjaan ja Italiaan.

Kiander arvioi, että kriisistä huolimatta suomalaisten eläkkeet ovat turvassa.

- Suomalaisten eläkkeet tuntuvat olevan tässä tilanteessa paremmassa turvassa kuin missään muussa maassa. Suomi on niitä harvoja maita, joissa eläkkeitä ei ole leikattu lainkaan tämän kriisin aikana. Eläkerahastot eivät myöskään ole supistuneet, Kiander muistuttaa.

(MTV3)

Katso Ilmarisen talousjohtajan Jaakko Kianderin haastattelu: (Huomenta Suomi 29.11.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.