Suomalaispoppari Britannian singlelistan kolmoseksi

Turkulainen Darude on tehnyt suomalaisen popmusiikin historiaa. Dance-musiikin nuori tulokas nousi Sandstorm-levyllään arvostetun Britannian virallisen singlelistan kolmostilalle.

Sandstorm

24-vuotiaan Daruden taiteilijanimen takaa paljastuu turkulainen Ville Virtanen. Hänen musiikkityylinsä luokitellaan nuorison tanssiklubeissa suosittujen trancen ja housen rytmeihin.

Suomalaisyhtye HIM on raivannut popviennille latua listaykkösenä Saksassa ja Bomfunk MC s Pohjoismaissa sekä Keski-Euroopassa. Näin korkealle Britannian vaikeasti valloitettavalla singlelistalla ei kuitenkaan Darudea ennen kukaan suomalainen ole päässyt. Listamenestyksen siivittämänä Darude on saanut kutsun tulla esiintymään BBC:n Top of the Pops -tv-ohjelmassa. Esitys nauhoitetaan Lontoossa jo tulevana torstaina.

Suomessa Sandstorm-singlen myynti ylitti huhtikuussa kultalevyrajan. Daruden ensimmäinen pitkäsoittolevy valmistuu kesän aikana ja julkaistaan elokuun lopulla. Daruden tuottajana toimii kotimaisen tanssipopin kultasormi Jaakko "JS16" Salovaara, joka on tuottanut myös Bomfunk MC siä. Darudella on levytyssopimus Salovaaran uuden 16inch Records -levymerkin kanssa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat