Mainos

Suomalaisopiskelijalle kävi karusti: Mersukuski murjoi suojatiellä ja lähetti 2400 euron laskun

Suomalainen vaihto-opiskelija joutui keskelle ikävää korvausriitaa, kun auto ajoi hänen päälleen Belgiassa. Autoa kuljettaneen naisen ja suomalaismiehen versiot tapahtuneesta eroavat oleellisella tavalla toisistaan. 

Oululainen Jesse, 27, oli vuonna 2014 vaihto-oppilaana belgialaisessa yliopistossa ja lähdössä koulupäivän jälkeen kotiin yhdessä kämppistensä kanssa. Mies kuitenkin huomasi, että hänen polkupyöränsä kumi on puhki ja vaihto-oppilaskaverit päättivät suunnata majapaikkaan edeltä.

He näkivät, kun Jesse lähti taluttamaan fillariaan kohti pyöräkorjaamoa. Suomalaisopiskelija oli ylittämässä suojatietä pyörä käsikynkässä, kun yhtäkkiä pimeni.

Seuraavassa hetkessä Jesse makasi maassa keskellä risteystä, jaloista oli tunto pois. Lähellä hän näki mustan E-sarjan Mercedes-Benz-merkkisen henkilöauton ja toisessa suunnassa lojui pyörä.

– Autoa ajanut iäkäs nainen tuli hysteerisenä itkien luokseni. Rauhoittelin häntä maassa makoillen, kunnes ambulanssi vei minut sairaalaan, sanoo Jesse, joka haluaa esiintyä jutussa vain etunimellään.

Kolarista korvausriita

Lääkärien mukaan hän oli erittäin onnekas. Auton puskuri oli osunut juuri polven alapuolelle, eikä luita murtunut. Tunto palasi jalkoihin muutaman tunnin päästä ja kaikki oli kunnossa.

Jesse ei kuitenkaan aavistanut, että kolarista alkaisi tähän päivään asti jatkunut uuvuttava ja aikaa vievä korvausriita belgialaisen vakuutusyhtiön kanssa.

Autoa ajanut nainen nimittäin väitti, että Jesse oli ajanut pyörällään suojatien yli, mikä on Belgiassa laitonta. Kuljettaja vaati suomalaiselta 2400 euron summaa autonsa vahingoista.

Sosiaalialaa opiskeleva nuorukainen vakuuttaa, että hän talutti pyöräänsä, mikä sysäisi vastuun onnettomuudesta autoilijalle. Naisen korvausvaatimus tuli täydellisenä yllätyksenä.

– Totta kai sitä oli aika tyrmistynyt. Ei sitä aluksi ollut uskoakkaan, että kirje on tullut oikeaan osoitteeseen, mutta niin se vain oli.

Naisella todistaja

Jesse ei kuitenkaan pysty todistamaan väitettään siitä, että hän talutti pyöränsä suojatien yli.

Jessen kanssa koululta lähteneet opiskelijakaverit kävivät turman jälkeen antamassa poliisille todistajalausunnot siitä, että hän oli lähtenyt yliopistolta pyöräänsä taluttaen.

Miksi Jesse olisi vain hetkeä myöhemmin hypännyt pyöränsä selkään – pyörän, jonka eturengas oli todistetusti puhki?


Korvauksia vaatinut nainenkaan ei aluksi pystynyt todistamaan omaa versiotaan tapahtuneesta. Kuvaan astui kuitenkin kolmas osapuoli – yli kuukausi turman jälkeen. Uusi todistaja väitti, että Jesse oli polkenut pyöräänsä ylittäessään suojatien.

"He yrittävät viedä rahasi"

Ajankohdan lisäksi omituista on se, että vakuutusyhtiön mukaan poliisi oli unohtanut kuulustella kyseistä miestä, joka väittää nähneensä onnettomuuden. Hän oli käynyt antamassa lausuntonsa vakuutusyhtiölle kuukausi tapahtuneesta, mutta kertoi samat sanat poliisille vasta puoli vuotta turman jälkeen. 

Jesse otti yhteyttä tapausta hoitaneeseen poliisiin Belgiassa, joka rauhoitteli häntä ja sanoi: ”He yrittävät vain viedä rahasi.”

Jesse on muuttanut takaisin Suomeen, mutta Belgian saaga seuraa perässä. Vakuutusyhtiö uhkaa häntä oikeustoimilla, mikäli muusikon hommia tekevä mies ei suostu maksamaan korvaussummaa. Tällä hetkellä Jesse käy neuvottelua oman vakuutusyhtiönsä ja Belgian poliisin kanssa. Virallista päätöstä riidasta ei ole tehty.

– Totta kai tulee epäilys siitä, että tässä yritetään huijata ulkomaalaista. 2400 euroa on puolen vuoden vuokrani, ei minulla ole tuollaisia säästöjä.

Kolarissa olisi voinut käydä huonosti

Hän sanoo olevansa onnellinen siitä, ettei onnettomuudessa sattunut pahemmin ja muistelee vaihtoaikaansa lämmöllä, vaikka se uhkaakin käydä kalliiksi.

– Se oli aivan mahtavaa, elämäni huippukohtia ihan kevyesti. Menen parin viikon päästä käymään Belgiassa, ei ole jäänyt mitään kaunoja.

Rahaa karhuavan naisen korvausvaatimus jaksaa kuitenkin kummastuttaa.

– Tulee surullinen olo, että onko tällaisia ihmisiä oikeasti olemassa. Jospa tämä rouva jossain vaiheessa tuntisi piston sydämessään. Toivottavasti hän nauttii uudesta 2400 euron puskuristaan, Jesse sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.