Mainos

Suomalaisnaiset pelkäävät miestä pienemmällä palkalla

Ihmisoikeudet toteutuvat Suomessa hyvin, mutta eivät aina.

Euroopan neuvoston tuoreen raportin mukaan naisiin kohdistuva väkivalta on edelleen ongelma, joka ratkeaisi lisäämällä resursseja väkivallan kitkemiseen tähtäävään toimintaan.

Rahaa tulisi satsata ensisijaisesti uusiin turvakoteihin.

Tämän lisäksi raportissa kehotetaan Suomea ratifioimaan välittömästi Euroopan neuvoston sopimus naisiin kohdistuvan väkivallan ennaltaehkäisystä ja taistelusta naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Suomi saa kuitenkin kiitosta siitä, että naiset osallistuvat politiikkaan. Pyyhkeitä tuleekin sitten heti perään miesten ja naisten palkkaerosta, joka raportin mukaan on yli 17 prosenttia miesten eduksi.

Rasisimi kukoistaa puheissa

Lisäksi Suomi saa moitteita rasistisesta vihapuheesta. Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomissaari sanoo, että tietyt poliitikot syyllistyvät vihapuheeseen.

Komissaari arvostelee Suomea erityisesti somalinuorten syrjimisestä. Nuoria syrjitään kouluissa jo kiusaamalla ja myöhemmin työmarkkinoilla. Työllistyminen on komissaarin näkemyksen mukaan tosin vaikeaa myös romaneille ja venäjänkielisille.

Vanhukset mukaan suunnitteluun

Ihmisoikeuskomissaari ehdottaa myös, että vanhukset saisivat olla aktiivisesti mukana, kun heidän tulevaisuudestaan ollaan päättämässä. Suunnittelun lisäksi vanhukset voisivat myös valvoa heihin itseensä kohdistuvaa toimintaa.

Euroopan neuvoston raportti perustuu komissaarin Suomen-vierailuun.

(MTV3 – STT)

Koko raportti on luettavissa täältä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.