Mainos

Suomalaismies murhasi gangsterijohtajan

Nuori suomalainen teki Ruotsissa tänä vuonna eniten huomiota herättäneen murhan. Nuorukainen ampui pahamaineista gangsterijohtajaa Dragan Joksovicia kaksi kertaa niskaan Tukholmassa Solvallan raviradan jonossa.

Suomalainen julistettiin tänään vangituksi Tukholman käräjäoikeudessa. Hän on tunnustanut murhan, mutta ei halua kertoa sen motiiveista.
-Asiakkaani aikoo puhua, mutta juuri nyt hän voi huonosti. Hän pelkää, sanoi 20-vuotiaan nuorukaisen asianajaja Peter Althin.

Suljettujen ovien takana käydyn istunnon turvatoimet olivat tiukat. Vangitsemispäätös syntyi nopeasti, kymmenessä minuutissa, koska mies oli jo tunnustanut. Mies ei myöskään vastustanut vangitsemispäätöstä.

Käräjäoikeus päätti myös, että syytetty lähetetään mielentilatutkimukseen. Syytetyn asianajajan mukaan hänen päämiehensä ei ole henkisesti tasapainoisessa tilassa. Suomalaista odottaa todennäköisesti noin 10 vuoden vankeusrangaistus.

Suomalaismies pelkää nyt, että poliisi ei voi taata hänen turvallisuuttaan. Murhatulla Joksovicilla oli useita ystäviä, ja suomalaista voikin odottaa ikävä yllätys vankilassa, jos nämä ystävät odottavat tilaisuutta kostaa. Vankilamurhat eivät ole Ruotsissa mitenkään harvinaisia.

Daavidin ja Goljatin kohtaaminen

Vangittu suomalaismies on varttunut Tukholman esikaupungissa ja käynyt suomenkielistä koulua. Hänellä on ollut alkoholi- ja huumeongelmia, minkä lisäksi hänellä on tilillään joitakin pienehköjä murtoja. Ruotsissa on herättänyt ehkä eniten ihmetystä se, että näin nuori ja hintelä henkilö oli kaksimetrisen ja pelottavan Dragan Joksovicin, 41, murhan takana.

Murhan motiivia ei tiedetä. Tukholmalaislehtien mukaan poliisi epäilee, että suomalainen halusi kostaa Joksovicille jonkin henkilökohtaisen kaunan. Epäilyä tukee se, että murhaajan sanotaan olevan luonteeltaan erittäin kostonhimoinen.

Toisen teorian mukaan suomalainen toimi palkkamurhaajana, mikä on sekin hyvin todennäköinen selitys, sillä Joksovicilla oli useita vihamiehiä. Joksovic oli tunnettu alamaailman johtaja, jolla oli laaja rikollisverkosto sekä Ruotsissa että kotimaassaan entisessä Jugoslaviassa. Eräs hänen vanhoista koulutovereistaan oli pahamaineinen serbialainen sotapäällikkö Arkan.

Arkan oleili Ruotsissa 80-luvulla, mutta hän karkasi oikeudenkäynnin aikana. Arkania syytettiin pankkiryöstöstä, mutta sen sijaan, että hän olisi istunut Ruotsissa vankilarangaistusta, hän päätyi sotarikolliseksi entisen Jugoslavian alueelle. Joksovicilla oli yhteyksiä myös arvostettuihin serbijohtajiin.

Joksovic oli itse tuomittu Ruotsissa ainoastaan pikkurikoksista. Aina kun häntä epäiltiin tai syytettiin jostakin vakavasta rikoksesta, todistajat menettivät "yhtäkkiä muistinsa", poliisilähteet kertovat. Joksovicin toiminta Tukholmassa koveni kovenemistaan. Hän karhusi velkoja tai pelotteli ihmisiä eri tavoin saadakseen heidät seuraamaan alamaailman ohjeita.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.