Mainos

Suomalaismepit: EU:n petostentorjuntavirasto turha

Esko Seppäsen ja Kyösti Virrankosken mukaan unionin petostentorjuntavirasto on suunniteltu "vain vaientamaan kritiikkiä EU:n varojen väärinkäytöksistä".

Suomen europarlamentaarikot Esko Seppänen ja Kyösti Virrankoski moittivat EU:n petostentorjuntavirastoa Olafia tarpeettomaksi. Molempien mielestä jäsenmaiden oma valvonta riittäisi varmistamaan, että EU-rahat jaetaan oikein. Seppänen ja Virrankoski kertovat näkemyksistään Etelä-Suomen Sanomissa ja Satakunnan Kansassa.

Seppänen ja Virrankoski istuvat molemmat unionin budjetin valvontavaliokunnassa. Heidän mielestään Olafin tehtävä on vain vaientaa kritiikkiä EU:n varojen väärinkäytöksistä. Miehet huomauttavat, että kaikesta valvonnasta huolimatta unionin tilintarkastustuomioistuin on löytänyt isoja huijauksia. Suomesta isoja tapauksia ei ole.

EU:n petostentorjuntaviraston suurin työmaa ovat salakuljetukset ja tuoteväärennökset. Virasto perustettiin vuonna 1999. Siellä työskentelee lähes 300 virkamiestä, jotka ovat taustaltaan poliiseja, tullimiehiä, juristeja ja eläinlääkäreitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.