Suomalaisketju otti käyttöön pentuvapaan työntekijöilleen: "Pienen pennun kouluttamista ei voi jättää iltoihin ja viikonloppuihin"

1:10

Musti ja Mirri ottaa käyttöön palkallisen hoitovapaan lemmikin hankkiville työntekijöilleen.

Koirakävelyt innostavat liikkumaan ja ehkäisevät yksinäisyyttä! Katso video ylhäältä.

Suomen suurin eläintarvikkeiden erikoisketju Musti ja Mirri ottaa käyttöön työntekijöilleen mahdollisuuden palkalliseen pentuvapaaseen. Vapaata saisi kolme päivää, jos perhe hankkii koiran- tai kissanpennun.

– Meille lemmikit ovat ykkössijalla kaikessa, mitä teemme – siksi pentuvapaa oli luonnollinen seuraava askel toimintamme kehittämisessä, kertoo Musti Groupin Suomen maajohtaja Juhana Lamberg yrityksen tiedotteessa.

– Lemmikin hankkiminen on suuri elämänmuutos. Haluamme tukea työntekijöidemme ensihetkiä uuden perheenjäsenen kanssa ja varmistaa, että kaikilla osapuolilla on mahdollisuus nauttia ensimmäisistä yhteisistä päivistä täysillä.

"Pentu tarvitsee osakseen ehdotonta huomiota ja rakkautta"

Pennun ensimmäiset päivät uudessa kodissa ovat tutkitusti sen kehityksen kannalta monin tavoin keskeisintä aikaa.

– Aluksi yhdessäolo saattaa pennun tarpeista riippuen olla hyvinkin kiinteää, ja huonosti nukutut yöt tulevat monille tuoreille lemmikkivanhemmille tutuiksi. Pentu tarvitsee osakseen ehdotonta huomiota ja rakkautta. Eläimen tarpeiden huomioiminen sekä yhteinen aika tehostavat pennun oppimista, auttavat luottamuksen rakentumisessa ja vähentävät käytöshäiriöitä tulevaisuudessa, Lamberg jatkaa.

– Pienen pennun sosialisointia ja kouluttamista ei voi jättää iltoihin ja viikonloppuihin. Uudessa kodissa pentu on epävarma, eikä osaa täysin toimia ilman emon ja sisarusten antamaa turvaa. Jos lemmikki jätetään yksin liian pitkäksi aikaa, se kyllä löytää muuta tekemistä, sanoo Musti Groupin markkinointijohtaja Henri Mäkinen.

Pentuvapaat käynnistyivät 1. kesäkuuta 2018.

Lähde: Musti ja Mirri

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja