Suomalaisjulkkisten alastonkuvien levittämisestä epäilty pariskunta on pidätetty – pari katosi jäljettömiin rikosilmoituksen myötä

Tunnetuista suomalaisista naishenkilöistä otettuja alastonkuvia nettiin vuotanut pariskunta pysyy vangittuna.

Vuonna 2014 suomalaisessa viihdemaailmassa kohahti, kun tunnetuista naishenkilöistä vuosi nettiin alastonkuvia. 

Helsingissä studiota pitänyt turkulainen ammattivalokuvaaja oli lähestynyt suomalaisia julkisuuden henkilöitä ja pyysi heitä poseeraamaan vähäpukeisissa taidekuvissa. Tämän jälkeen valokuvaaja julkaisi kuvat internetissä.

Kuvattujen henkilöiden joukossa ovat muun muassa Laura BirnMia EhrnroothLaura MalmivaaraManuela Bosco, Linda Zilliacus ja Sara Chafak.

Osa kuvatuista naisista teki tapauksesta rikosilmoituksen vuonna 2014. Tapauksen tutkinta kesti pitkään, koska valokuvaaja ja hänen vaimonsa olivat viranomaisten tavoittamattomissa.

Alastonkuvakohussa on yhteensä seitsemän asianomistajaa, joiden nimet käräjäoikeus piti salassa.

Sekä valokuvaaja että hänen vaimonsa ovat tällä hetkellä tutkintavankeudessa. Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi 19. marraskuuta päätöksensä siitä, että pariskunta on määrätty pidettäväksi vangittuina.  

Käräjäoikeuden asiakirjoista selviää, että pariskuntaa epäillään tällä hetkellä törkeästä petoksesta, yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittämisestä sekä törkeästä levittämisestä. Näiden rikosten maksimirangaistus on vuoden vankeustuomio.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja