Mainos

Suomalaisille rauhanturvaajille vankeutta

Käräjäoikeuden mukaan lahjusten vastaanottaminen osoitti vakavaa korruptoituneisuutta. Myös Afganistanin paikallisväestön luotto kansainväliseen kriisinhallintaorganisaatioon vaaraantui.

Suomalaisissa kriisinhallintajoukoissa Afganistanissa palvelleet kaksi miestä on tuomittu ehdottomaan vankeuteen törkeästä lahjuksen ottamisesta.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan kaksikko pyysi ja otti yhteensä kymmenientuhansien Yhdysvaltain dollareiden lahjukset rakennusprojektien yhteydessä.

Oikeus langetti molemmille yli vuoden pituiset vankeusrangaistukset. Tulkkina toiminut 52-vuotias mies sai puolitoista vuotta ja 44-vuotias projekti-insinööri vuoden ja kolme kuukautta ehdotonta vankeutta.

Käräjäoikeus katsoi, että lahjusten ottaminen oli säännönmukaista ja osoitti vakavaa korruptoituneisuutta. Käyttäessään hyväkseen asemaansa kansainvälisen kriisinhallintaorganisaation edustajina kaksikko vaaransi oikeuden mukaan suomalaisen virkakoneiston luotettavuuden.

Myös paikallisen väestön luottamus kriisinhallintaorganisaation haluun toimia oikein ja tasapuolisesti vaarantui. Oikeus totesi, että vaadittujen lahjusten määrä oli huomattava.

Miehet ottivat lahjuksia Afganistanissa jälleenrakennusprojektien yhteydessä. Rikokset tapahtuivat vuosina 2004-2006.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.