Suomalaishyökkääjästä on tullut KHL-kiertolainen: "Olen ollut onnekas"

Jokerit otti maanantaina suurinumeroisen voiton, kun joukkue kaatoi jääkiekon KHL:ssä Dinamo Riian suurinumeroisesti 7-3. Riian riveissä oli myös suomalaisväriä, sillä seuraa edustaa KalPasta tuttu Matias Myttynen. Hyökkääjälle kausi KHL:ssä on toinen, mutta matkan varrelle on jo mahtunut monta ainutlaatuista kaupunkia.

Ylälaidan videolla parhaat palat Jokerien ja Dinamo Riian välisestä ottelusta.

28-vuotias Matias Myttynen muistetaan Liigassa Ilveksestä, JYPistä ja etenkin KalPasta. Hyökkääjä edusti kuopiolaisseuraa kaudella 2016-2017 ja teki huimalla kaudellaan 56 runkosarjaottelussa tehot 14+25.

Myttysellä on vyöllään yhteensä 289 liigapeliä. Viimeisimmällä liigakaudella KalPassa moni asia osui napakymppiin.

– Olin tehnyt paljon hommia jo sitä ennen ja tähdännyt siihen, että pystyn pelaamaan huipputasolla. Sain hyvin vastuuta ja mahdollisuuden.

– Pääsin nauttimaan lätkästä. Pyörä lähti pyörimään oikeaan suuntaan.

Keväällä 18 pudotuspelikamppailuissa pisteitä kertyi kahdeksan, ja liigahopean jälkeen sarja vaihtui.

Ilveksen kasvatti siirtyi syksyllä 2017 uudenkarheaan KHL-seuraan, kiinalaiseen Kunlun Red Stariin. Joukkueessa pelasivat myös suomalaiset Tomi Karhunen, Joonas Järvinen ja Jaakko Rissanen.

– Siinä oli ajatus, että ensimmäisellä KHL-kaudella olisi joukkue, jossa oli sekalainen sakki. Siellä oli valmiiksi suomalaisia ja pohjoisamerikkalainen valmentaja, Myttynen muistelee.

Tamperelainen pelasi kiinalaisjoukkueessa lopulta vain 17 peliä. Seura vaihtui kesken kauden, ja hyökkääjä siirtyi Moskovan tuntumaan Vitjaz Podolskiin.

– Kunlun oli haastava keikka. Siellä haluttiin tehdä muutoksia, ja olin paljon loukkaantuneena. Vaihdos oli itsellenikin positiivinen.

Myttynen pelasi Vitjazissa 14 ottelua, joissa hän teki seitsemän tehopistettä. Suomalaisen mukaan vaihdos teki hyvää pelille.

Kaksi kautta, kolme maata

Tällä kaudella Myttynen edustaa latvialaista Dinamo Riikaa. Joukkue kärsi maanantaina Jokereille karvaan 3-7-tappion. Ottelu ratkesi lopullisesti kolmannessa erässä, jonka alussa Jokerit pääsi jo kolmen maalin karkumatkalle.

Latvialaisjoukkueen kausi on ollut vaikea, sillä joukkue on läntisen konferenssin kahdeksantena ja 15 pisteen päässä kärjestä. Joukkue on hävinnyt lokakuun yhdeksästä ottelustaan kuusi.

Maanantaina kolmosketjun sentterinä pelannut Myttynen on nakuttanut 21 ottelussa tehot 6+1, mutta pistetahti ei miellytä hyökkääjää itseään.

– Olen asettanut itselleni kovat tavoitteet. Nyt olen niistä hieman jäljessä. Onneksi kautta on vielä jäljellä, että pystyn kirimään.

– Joukkueellakin on tullut tappioita. Pitää koittaa kääntää se ja ruveta tekemään maaleja.

Myttynen on asunut kahden KHL-kautensa aikana jo kolmessa eri kaupungissa. Kotikaupungit ovat miellyttäneet suomalaista.

– Olen ollut onnekas, koska olen päässyt erikoisiin paikkoihin. Sanghaihin, Moskovan lähelle asumaan ja hienoon kaupunkiin Riikaan. Kaikki ovat erilaisia, mutta hyvin hienoja.

KHL:ään lähteminen on ollut Ilves-kasvatin mielestä hyvä ratkaisu. KHL on hänen mukaansa muihin sarjoihin verrattuna erilainen ja liiga antaa tarpeeksi haastetta.

– Mukana on paljon hyviä pelaajia ja joukkueita. Täällä pääsee oikeasti haastamaan itsensä. Haluaisin ehdottomasti jatkaa, jos mahdollisuus tulee.

Lue myös:

    Uusimmat