Jokereiden tähtihyökkääjällä neljän pisteen ilta, kehuu joukkuekavereitaan: "Joukkue on huippuyksilöitä täynnä"

Jokereiden pisteputki jääkiekon KHL:ssä venyi kuuden pelin mittaiseksi, kun joukkue otti 7-3-voiton Dinamo Riiasta. Helsinkiläisten kovin pistemies oli 26-vuotias Sakari Manninen, joka viimeisteli tehot 2+2.

Sakari Manninen oli maanantaina suuressa roolissa, sillä Kärppien kasvatti pääsi pisteille jokaisessa erässä. Hyökkääjä oli aloittamassa Jokereiden nousua toisessa erässä, kun joukkue nousi maalin tappioasemasta 3-2-johtoon juuri Mannisen maalilla.

– Pääsin ampumaan ja kiekko pomppi pakin polvisuojien kautta sisään, Manninen kertaa.

Manninen syötti maanantaina kaksi osumaa ja löi viimeisen niitin Dinamon arkkuun kolmannessa erässä. Neljän pisteen ilta nosti hyökkääjän 20 tehopisteeseen. Kärppäkasvatti on Jokereiden kauden tehokkain pelaaja.

Toinen illan tehomiehistä oli tanskalainen Nicklas Jensen, joka onnistui maalinteossa kahdesti.

– Meillä on hyvä ja laaja materiaali, kaikki pystyvät ratkaisemaan. Tänään oli minun vuoroni ja onneni, Manninen kuvailee joukkueen laajaa ratkaisupotentiaalia.

Jokerit tarrasi voitosta kiinni kolmannessa erässä, jossa suomalaisjoukkue teki yhteensä neljä maalia. Dinamo kavensi lukemia kertaalleen, muttei pystynyt vastaamaan suomalaisjoukkueen tehoihin. Vauhdikas ottelu oli Mannisen mieleen.

– Meillä peli vain parani ottelun edetessä. Kolmannessa erässä olimme tehokkaita ja saimme hyvin paikoista sisään.

Jokerit on ottanut pisteitä viimeisimmästä kuudesta ottelusta. Kärppäkasvatin mukaan syitä hyvään menestykseen ovat vauhdikas peli ja tiivis viisikko.

– Saamme sitä kautta hyvin paikkoja ja riistämme kiekkoa. Hyökkääjät ovat luisteluvoimaisia. Pakit tukevat hyvin hyökkäyksiä ja toisin päin.

– Meillä on hyvä meininki. Joukkue on huippuyksilöitä täynnä.

Jokerit pelaa seuraavan kerran kotikaukalossaan vasta kuukauden päästä, sillä tulevan viikonlopun kaksi ottelua pelataan Helsingin sijaan Tallinnassa. Vastaan asettuvat Spartak Moskova ja Severstal Tsherepovets. Helsinkiläisten tehokkain pelaaja odottaa hyviä vääntöjä.

– Siellä on varmasti kovia kamppailuja ja halli täynnä. Lähdemme hyvillä fiiliksillä.

Lue myös:

    Uusimmat