Kialta tulossa 11 sähköautoa hyvin nopeassa aikataulussa: "Rohkea ja moderni strategia"

Tässä tulee historian suurin Kia 1:21
Kia Telluride on korealaismerkin historian suurin automalli. Se kuitenkin kulkee ainakin toistaiseksi polttomoottorin voimin.

Kian Plan S -strategia viitoittaa tietä aikakaudelle, jolloin sähköautojen uskotaan olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Korealaisvalmistaja aikoo tuoda markkinoille peräti 11 täyssähköautoa vuoden 2025 loppuun mennessä.

Korealaisen Kian tähtäimissä on 6,6 prosentin siivu maailman sähköautomarkkinoista. Se pyrkii myymään jopa puoli miljoonaa sähköautoa vuodessa vuoteen 2026 mennessä.

Yhtiö tulee sijoittamaan yli 22 miljardia euroa uuden strategiansa toteuttamiseen vuoden 2025 loppuun mennessä.

– Plan S on rohkea ja moderni strategia siirtymiselle uuteen liiketoimintamalliin, jonka peruspilareina toimivat sähköistyvä liikenne ja uuden sukupolven liikkuvuuspalvelut, sanoo Kia Motorsin toimitusjohtaja Han-woo Park.

Kian ensimmäinen uuden sukupolven täyssähköauto esitellään jo ensi vuonna. Se rakentuu uudelle, ainoastaan sähköautoille tarkoitetulle alustalle ja tarjoaa yli 500 kilometrin toimintamatkan.

Isoja investointeja myös kilpailijoilta

Saksalainen Volkswagen on panostanut 30 miljardia euroa sähköautojen, autonomisen teknologian ja digitaalisuuden edistämiseen. Tästä summasta kuusi miljardia meni pelkän uuden modulaarisen MEB-alustan kehitykseen, jota on määrä käyttää tulevien vuosien aikana yli 20 täyssähköautossa.

Volvo suunnittelee julkistavansa seuraavan viiden vuoden aikana yhden uuden täyssähköauton vuosittain. Vuonna 2025 se uskoo kokonaismyyntinsä muodostuvan jo puoliksi täyssähköautoista loppujen ollessa hybridejä.

Mercedes-Benzin tavoitteena on, että vuonna 2030 puolet sen myynnistä tulisi sähköautoista ja hybrideistä. Se satsaa 10 miljardia euroa EQ-mallistonsa kehitykseen.

– Vuoteen 2022 mennessä tuomme markkinoille yli kymmenen täyssähköistä mallia, emoyhtiö Daimlerin toimitusjohtaja Ola Källenius kertoi viime syksynä.

BMW puolestaan haluaa, että sen myyntilattioilla esitellään parin vuoden päästä jo viittä täyssähkömallia, kun niitä toistaiseksi on ollut vain yksi.

Lähde: Kia

Lue myös:

    Uusimmat