Mainos

Suomalaiset rauhanturvaajat voivat joutua vaaravyöhykkeelle Tshadissa

Suomalaiset rauhanturvaajat saattavat joutua vaaravyöhykkeelle, jos Tshadin hallitusta vastustavat kapinalliset lähtevät liikkeelle.

Suomalaiset rauhanturvaajat ovat nyt olleet Tshadissa runsaan vuoden, ja huhtikuun lopussa suomalaisten tukikohta siirtyy parisataa kilometriä etelään, Goz Beidaan, josta tuhannet kapinalliset ovat lähdössä kohti pääkaupunki Djamenaa.

On mahdollista, että kapinallisten ajoneuvosaattueet rymistelevät suomalaisten valvonta-alueen läpi. Everstiluutnantti Hans-Adolf Ehrnroothin mukaan Suomen 60 rauhanturvaajaa eivät osallistu taisteluihin kuin itsepuolustukseksi.

- Jos tilanne tulee eteen, suojaamme tätä omaa tukikohtaamme. Vaikka kapinalliset lähtisivätkin liikkeelle ja syntyisi väkivaltaisuuksia ja tulitaisteluita, suomalaiset eivät niihin osallistu kuin korkeintaan itsepuolustukseksi, hän sanoo.

Suomalaisjoukkojen tehtävä on Etelä-Tshadin pakolaisten suojelu sekä ulkoiselta väkivallalta että rikollisuudelta, ja mahdollisen sodan syttyessä pakolaisia ryhdytään evakuoimaan pohjoiseen.

Katso Kari Lumikeron raportti Tshadista (Kymmenen uutiset 3.3.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.