Mainos

Suomalaiset pelkäävät venäläisiä liikenteessä

Itäliikennealueella varsinkin Kymenlaaksossa pelätään erittäin paljon venäläisten kuljettajien ajotyyliä ja huonokuntoisia rekka-autoja. Venäläiset puolestaan pelkäävät Suomen maanteillä omia rekkojaan, hirviä, liukasta keliä ja vesiliirtoa.

Liikenneturvan 150 venäläiseltä ja 304 suomalaiselta autoilijalta liikenneministeriölle tekemän haastattelututkimuksen mukaan kaikki suomalaiset autoilijat pelkäävät jossain määrin venäläisten kuljettajien ajotyyliä ja rekkoja. Kymenlaaksossa autoilevat katsovat liikenteen riskien ja piittaamattomuuden liikenteessä lisääntyneen venäläisten myötä ärsyttävälle tasolle. Erityisesti huonokuntoiset venäläiset rekat pelottavat kaakkoissuomalaisia. Itäautoilijat puolestaan pitävät Suomen liikenteen ilmapiiriä myönteisenä ja pelkäävät liikenteessä suomalaisia huomattavasti vähemmän.

Suomalaisista yhdeksän autoilijaa kymmenestä pelkää juovuksissa ajavia. Kolme neljästä venäläisestä autoilijasta ei pelkää rattijuoppoja lainkaan. Vastaantulijan vaaralliset ohitukset eivät myöskään pelota suurinta osaa heistä, kun sen sijaan kaikki suomalaiset pelkäävät yhteentörmäystä.

Venäläiset autoilijat antavat Suomen liikenteen ilmapiirille kouluarvosanan yhdeksän. Suomalaiset pitävät sitä kautta maan seitsemän arvoisena. Tutkimuspäällikkö Sirpa Rajalinin mukaan sekä suomalaiset että venäläiset kuljettajat pelkäävät liikenteessä lähinnä asioita, joita ei voi itse kontrolloida.

Liikenneturvallisuus on Venäjällä huomattava ongelma. Venäjällä kuolee liikenteessä vuosittain 250 henkeä miljoonaa asukasta kohti kun Suomessa vastaava luku on 90. Liikenneministeriö käynnisti viime syksynä hankkeen, jossa Suomen itärajan ylittävän liikenteen turvallisuutta pyritään parantamaan tiedottamisella, valvonnalla ja koulutuksella. Nyt tehty tutkimus on osa hanketta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.