Mainos

Suomalaiset musiikkiyhtiöt haastoivat Pirate Bayn oikeuteen

Suomen musiikkiyhtiöiden etujärjestö on haastanut Pirate Bay -verkkopalvelun oikeuteen.

Musiikkituottajat - IFPI Finlandin kanteessa vaaditaan Pirate Bayn ylläpitäjiä "lopettamaan musiikin laiton jakelu ja maksamaan oikeudenhaltijoille hyvitystä luvattomasta toiminnasta".

Ruotsissa perustettu Pirate Bay -sivusto tunnetaan sen kautta haettavista torrent-linkeistä, joita käytetään muun muassa ohjelmien, elokuvien ja musiikin lataamiseen.

Viimeksi lokakuussa tekijänoikeusjärjestöt saivat Helsingin käräjäoikeudelta päätöksen, jonka mukaan teleoperaattori Elisa velvoitettiin estämään asiakkailtaan pääsy Pirate Bayhin. Elisa on pitänyt päätöstä niin epäselvänä, ettei suoraan sen perusteella voi ryhtyä toimenpiteisiin, ja sitä puidaan nyt hovioikeudessa.

Nyt Musiikkituottajat on pyytänyt tuomioistuinta velvoittamaan myös Sonera ja DNA estämään asiakkailtaan pääsy Pirate Bayhin.

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen mukaan vastaavanlaisilla estoilla on saatu hyviä tuloksia esimerkiksi Italiassa, missä Pirate Bayn suosio on merkittävästi vähentynyt.

Kansalaisten sähköisiä oikeuksia puolustava Electronic Frontier Finland kertoi eilen EU-tuomioistuimen tapauksesta, jossa Internet-operaattorille annettu sensurointimääräys todettiin EU-oikeuden vastaiseksi. Järjestön mukaan nyt vireillä olevassa oikeuskiistassa pitää seurata EU-tuomioistuimen linjaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.