Mainos

Suomalaiset kannattavat vaihtoehtoenergiaa — kunhan siitä ei tarvitse maksaa liikaa

Suomalaiset kannattavat vaihtoehtoisia energiamuotoja, mutta eivät ole valmiita maksamaan niistä tavallista enempää.

Tieto selviää MTV3:n teettämästä tuoreesta kyselystä. Kyselyn mukaan Suomen pitäisi lisätä aurinko- ja tuulivoiman käyttöä selvästi nykyisestä.

Valtaosa suomalaisista on Think If:in tekemän tutkimuksen perusteella sitä mieltä, että uusia ydinvoimaloita ei tarvita enää lisää sen jälkeen, kun kaksi jo luvan saanutta on rakennettu. Tätä mieltä ovat erityisesti naiset.

Suuri osa suomalaisista on valmis maksamaan ympäristöystävällisestä sähköstä joko saman verran tai hieman enemmän kuin nykyisestä.

– Jos se pysyy maltillisena se korotus, niin olen valmis maksamaan siitä. Näkisin, että se on jokaisen järkevän ihmisen velvollisuus tällaisessa maailmantilanteessa, helsinkiläinen Arto Koskela toteaa.

Vaikka tuulivoimasta pidetään, tuulivoimaloita vastustetaan.

– Jos kansalaiset todella haluavat sitä tuulivoimaa lisää ja päästötöntä sähköntuotantomuotoa, niin silloin se kyllä edellyttää sitä, että niitä esteitä näiden investointien toteuttamiselle raivataan, toteaa Energiateollisuus ry:n viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Eeva Kalli.

– Meillä on tällä hetkellä valtavasti yhtiöitä, joilla on kunnianhimoisia investointisuunnitelmia tuulivoimaan.

MTV3:n teettämä tutkimus tehtiin 31.5.-8.6. ja sen toteutti Think If Laboratories Oy. Tutkimukseen vastasi 2 279 ihmistä. Tutkimuksen virhemarginaali on 3 prosenttia.

(MTV3)

Katso Kati Hyttisen juttu (Seitsemän uutiset 14.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.