Mainos

"Suomalaisen musiikin vienti huimaa"

Musiikki ja media -tapahtuma järjestetään ensi kuussa Tampereella jo 20. kerran. Koolla on käytännössä koko suomalainen musiikkibisnes, kertoo tapahtuman vanhempi tuottaja Kimmo Pekari.

- Tapahtumalle on käynyt kahdessakymmenessä vuodessa sama juttu kuin suomalaiselle musiikille yleensäkin, eli se on kasvanut ja ammattimaistunut, sekä siitä on tullut oikeaa bisnestä. Alkuaikoina tapahtumassa lähinnä dokailtiin, mutta vuosien kuluessa sisältö on muuttunut paljon asiapitoisemmaksi.

Pekarin mielestä suomalainen musiikki on nousussa. Hänen mielestään kotimaisen musiikin vertaaminen esimerkiksi ruotsalaiseen ei ole tarpeellista, mutta naapurimaasta voisi ottaa oppia monessa asiassa.

Myös Music Export Finlandin toiminnanjohtaja Pauliina Ahokas kannustaa suomalaisia ottamaan mallia naapurista, jossa musiikkiviennin markkina-arvo on lähes 100-kertainen Suomeen verrattuna. Hänen mukaansa suomalainen musiikki on kuitenkin kansainvälistynyt viimeisten kymmenen vuoden aikana ja sen kasvuvauhti on ollut huimaa.

- Suomalaisen musiikin vienti on viimeisten vuosien aikana kasvanut lähes 40 prosentilla joka vuosi. Tutkimusten mukaan suomalaisen musiikin vientipohja on laajantunut.

Samaa mieltä on Pekari, jonka mukaan tänä päivänä musiikkimaailmaan tulee vähemmän isoja tähtiä samalla kun välimaastossa toimiva keskimassa on kasvanut.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.