Mainos

Suomalaisen elokuvan saavutukset cd-romilla

Kinopalatsi on nimenä cd-romilla, johon on koottu laaja ja monipuolinen otos suomalaisen elokuvan saavutuksista. Hakuteos esittelee kahdella levyllä lähes tuhat suomalaista elokuvaa vuosilta 1920-1995. Kinopalatsin asiantuntijana on ollut Peter von Bagh.

von Bagh tunnetaan monista aiemmista elokuvan suurteoksistaan. Kun nämä tietokirjat alkoivat painaa jo useita kiloja, eikä niitä Aamulehden silloisen arvostelijan Matti Apusen mukaan voinut enää kantaa ilman kahvoja, alkoi ajatus cd-romista itää asiantuntijan mielessä. Cd-romille mahtuu kolminkertainen määrä tekstiä kuin mitä perinteiseen hakuteokseen voi sisällyttää. Uuden tekniikan turvin voidaan vielä yksityiskohtaisemmin antaa kuvaa suomalaisen elokuvan keskeisestä historiasta.

von Bagh korostaa Kinopalatsin olevan yhden miehen henkilökohtainen näkemys suomalaisen elokuvan saavutuksista. Kinopalatsin ensimmäinen osa Kultainen nuoruus alkaa vuodesta 1920 ja päättyy vuoteen 1959. Toinen osa Arvottomuuden aika tarkastelee elokuvia 1960-luvulta tähän päivään.

Levyillä on kaikkiaan 93 videonäytettä elokuvista. Hakuteos tarjoaa tietoa valokuvin, ääninäyttein ja tekstein. Jokaisen elokuvan kohdalla esitellään sekä sen näyttelijät että elokuvan tekoon osallistunut henkilökunta. Kuvatoimittaja Kai Vase on kerännyt kuvamateriaalin Suomen elokuva-arkistosta. Kinopalatsin tekninen toteuttaja on Mediayhtiö Sansibar ja kustantaja Otava.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.