Mainos

Suomalaisalus ajautui kivikkoon Venäjän rannikolla

Laivalla oli vahingon sattuessa neljä henkilöä, ja Suomen rajavartioston meripelastuskopteri haki heidät illalla Kotkaan.

Konevian saanut suomalainen 21-metrinen katamaraani ajautui tänään Suomenlahdella Venäjän rannikon saarten kivikkoon. Suvetar-niminen katamaraani päätyi Viipurista Santioon johtavan väylän pohjoisreunan lähellä oleville kiville.

Laivalla oli vahingon sattuessa neljä henkilöä, ja Suomen rajavartioston meripelastuskopteri haki heidät illalla Kotkaan.

Nykyisin huvivenekäytössä oleva Suvetar on entinen samanniminen sadalle hengelle rekisteröity matkustaja-alus, joka on ollut sisämaan liikenteessä Saimaalla.

-Suvetar ilmoitti puolilta päivin koneviasta, eikä kenelläkään ollut vaaraa. Matalikolla kiven päällä alus sai kuitenkin illansuussa vasemmanpuoleiseen runkoonsa vuodon, kerrottiin Suomenlahden merivartiostosta.

-Laiva kallistui ja alakannelle tuli vettä. Alus oli illalla uppoamisvaarassa.

Suomen rajavartioston Agusta Bell 412 -meripelastushelikopteri saapui iltayhdeksän aikaan kohteeseen, ja pelastettavat nostettiin vinssillä kopteriin.

Kaksirunkoinen katamaraani on noin 25 kilometrin päässä valtakunnan rajasta. Suvetar oli tulossa Saimaalta Viipurin kautta Suomeen.

Suomalaiset lähettivät ensiksi Hurpun rajavartioasemalta RV 431-partioaluksen onnettomuuspaikalle, mutta kun partiovene ei saanut Suvetarta hinaamalla irti eikä myöskään väkeä pois, pyydettiin venäläisiltä lupa saada lähettää oma kopteri evakuointitehtäviin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.