Suomalaisäiti tilittää blogissaan: ”Mikä ihmeessä saa vanhemmat tunkemaan lastensa eteen karkkia, pullaa, keksiä ja sipsiä?”

Pienen pojan äiti ihmettelee, mikä saa vanhemmat tarjoamaan lapsilleen herkkuja terveellisten vaihtoehtojen sijaan.

Bloggaaja, valmentaja ja pienen pojan äiti Laura Peippo julkaisi Fitness From North -blogissaan tekstin, jossa hän ottaa kantaa lapsiperheiden ruokailutottumuksiin. Blogitekstissään nainen haluaa kyseenalaistaa sen, minkä vuoksi sokerin ja lisäaineiden tarjoamista lapsille pidetään täysin hyväksyttävänä.

– Mikä ihmeessä saa vanhemmat tunkemaan lastensa eteen karkkia, pullaa, keksiä ja sipsiä? Minkä helvetin takia äiti tekee itselleen salaatin ja lapsille nakkeja ja ranskalaisia? nainen kysyy.

Peipon mukaan lasten tulisi syödä samaa terveellistä ruokaa kuin vanhempansa, sillä lapsi kyllä syö, mitä eteensä saa, jos muita vaihtoehtoja ei ole. Hän kertoo oman lapsensa juovan aamuisin vihersmoothien aivan kuten äitinsä, ja illalla poika syö iloisesti parsaa, porkkanaa, pinaattia ja kaalia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Minulle on äärimmäisen tärkeää, että lapseni oppii terveelliset ravintotottumukset ja että hän saa parhaan mahdollisen polttoaineen kehoonsa kasvua varten, joten en käsitä miksi kukaan vanhempi haluaisi kuorruttaa oman lapsensa jollain muulla.

"Pitääkö aina tehdä helppoa ruokaa?"

Naisen mukaan vanhemmat ovat opettaneet lapsilleen herkkujen olevan palkinto, mutta myös olennainen osa ilon ja surun hetkiä. Herkut ovat myös keino saada lapsi hiljaiseksi. Näiden tosiseikkojen vuoksi nainen kyseleekin, miksi tämä lapsille annettava herkku ei voisi olla smoothie, karjalanpiirakka, vesimeloni tai hedelmä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Miksi emme vaan voisi käyttää edes hetken päivästä siihen, että viettäisimme aikaa lastemme kanssa sen sijaan, että hiljentäisimme heidät ruoalla? Pitääkö aina tehdä nopeasti helppoa ruokaa? nainen ehdottaa.

Myös tämä aihe herättää aika ajoin keskustelua. Asiantuntijat kertovat, pitääkö lapselle maksaa kotitöistä.

15:05

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja