Pikkutytöille suunnatussa lounasrasiassa oli ilmaus, joka sai äidin raivoihinsa: "Tämä etoo minua"

Tytöt saavat jo päiväkodissa kehuja kiltteydestä, pojat aktiivisuudesta 2:41
Tytöt saavat jo tarhassa kehuja "kiltteydestä", pojat aktiivisuudesta

Pinkki lounasrasia mainosti lapsille "huijauspäivää". Äiti Sonni Abatta raivostui.

Sonni Abatta jakoi blogissaan kuvan lasten lounasrasiasta, jonka teksti raivostutti häntä. Pinkki lounasrasia löytyi tavaratalosta tytöille suunnattujen tuotteiden keskeltä. Se oli koristeltu kultaisella, kimaltavalla tekstillä, jossa luki cheat day, suom. "huijauspäivä".

Huijauspäiväksi kutsutaan päivää, jonka aikana dieettiä tai ruokavaliota noudattava saa mässäillä ja herkutella. Pojille samanlaista tuotetta ei ollut tarjolla.

Syy tyttöjen epävarmuudelle ja tuskalle

– Miksi petämme tyttäremme? Sonni kysyy blogissaan.

Sonnin oma, 4-vuotias tytär oli kiinnostunut laukusta. Äitiä se ei ilahduttanut.

– Tämän lounaspakkauksen ilmaus etoo minua. Raavimme päitämme ihmeissämme, kun näemme pienten tytärtemme taistelevan kehonkuvan, oman arvon ja itsetunnon kanssa. Mietimme "miksi tyttömme huolehtivat kehoistaan niin paljon niin nuorina? Miksi viisivuotiaani kutsuu itseään läskiksi? Miksi koululaiseni seisoo peilin edessä ja etsii vikoja itsestään?" Tässä. Tämä on osasyy sille, miksi.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Sonnin mukaan lounasrasia ja vastaavat tuotteet ja termit kertovat tytöille, että on huijaamista syödä asioita, jotka eivät ole sataprosenttisen rasvattomia ja täydellisen terveitä. Samalla lapsi oppii, että itsekontrolli ja kieltäminen ovat naisen arvokkaimpia ominaisuuksia.

– Ja jos tyttö kehtaakin harhautua ruoista, jotka pitävät hänet täydellisen hoikkana ja treenattuna, se on heti "huijaamista" ja hänen pitää kokea jonkinlaista katumusta, Sonni kuvaa.

Pizzan syöminen ei ole "huijaamista"

Hän ei vastusta terveellistä ruokavaliota, vaan tyttöjen opettamista häpeämään.

– Voi luoja, miksi joku yritys kasaisi lisää taakkaa tytärtemme jo nyt haurauden itsetuntojen päälle kertomalla, että hän "huijaa", jos hän syö jotakin, mitä ei ole tehty kasviksista ja ilmasta?

Sonni haluaakin kertoa tytöille, ettei pizzan syöminen, ruoasta nauttiminen tai keksin syöminen ole "huijaamista".

– Tytöt, te olette enemmän kuin vartalonne. Enemmän kuin kasvonne. Enemmän kuin ihonne. Enemmän kuin vaatteet, joita käytätte, asiat, joita ostatte ja muut tytöt, joiden kanssa vietätte aikaa. Olette kauniita, arvokkaita, älykkäitä ja kokonaisia olentoja, jotka ansaitsevat niin paljon rakkautta ja kunnioitusta. Riippumatta siitä, mitä kukaan, tai jokin esine, sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat