Mainos

Suomalainen silminnäkijä: Odotamme pelolla uutisia muualta Kiinasta

Suomalainen silminnäkijä, työmatkalla Kiinassa oleva Santeri Auvinen kertoo MTV3:lle, että tilanne Chengdunin kaupungissa noin 100 kilometriä järistyksen keskuksesta on tällä hetkellä rauhallinen; aurinko on laskenut ja ilta alkaa tummua. Ihmiset ovat kaduilla ja odottavat, mitä seuraavaksi. Viranomaiset ovat kehotaneet ihmisiä pysymään pois rakennuksista.

- Olemme hotellin pihalla ja hotellin henkilökunta on tuonut meille ruokaa ulos. Jos lentokenttä aukeaa, ilmeisesti ne, jotka haluavat, voivat lähteä maasta.

Tulimme tänne hotellille noin kuuden tunnin matkan toimistolta ja pysähdyimme sairaalan pihassa. Sielläkin ihmiset olivat lähinnä ihmeissään. Tämä on ensimmäinen isompi järistys, joka koskettaa tätä aluetta, Auvinen jatkaa.

Auvinen kertoo, että rakennukset lähistöllä ovat kunnossa.

- Olemme hieman kaupungin ulkopuolella tällaisessa teknologiakylässä ja täällä kaikki rakennukset ovat edelleen pystyssä. Rakennusten sisällä järistys on havaittavissa, sillä mm. sisäkattorakenteet ovat putoilleet.

- Maanjäristys tuli aivan yllättäen, eikä siitä varoitettu etukäteen millään tavalla. Heti tunti järistyksen jälkeen radiosta kuulimme, että jälkijäristyksiä saattaisi tulla. Kuulimme myös, että liikennettä pitäisi välttää eli pysyä pois maanteiltä. Muutamia siltoja on myös suljettu. Radio on täällä ollut se kanava, millä kansalle on tiedotettu asioista. Kuulimme myös radiosta, että tämä Chengdunin kaupunki on säästynyt aika lailla tuhoilta. Tuolla kauempana on pahempaa jälkeä.

Kiinan maanjäristys 12.5.2008

Auvinen kertoo, että hän on kohtuullisen kaukana, noin 100 km, järistyksen keskipisteestä.

- Täälläkin järistys tuntui kovalta. Millainen tilanne mahtaa olla siellä järistyksen varsinaisilla alueilla? Odottelemme pelolla niitä uutisia, sanoo Auvinen.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.