Mainos

Suomalainen muotoilu kaipaa edustavia tiloja

Keskustelu Designmuseon tilatarpeesta on kiihtynyt, sillä kansainväliset mitat täyttävä muotoilumuseo olisi myös matkailuvaltti.

Suomi ylpeilee muotoilumme maailmanmaineella, mutta muotoilun näyteikkuna, Designmuseo, on ahdettu entiseen kouluun Helsingin Korkeavuorenkadulla.

Entisen koulun luokkahuoneisiin on vaikeaa rakentaa vetävää näyttelyarkkitehtuuria. Tilanpuutekin vaivaa ja varastossa on yli 80 000 esinettä. Silti Suomen suosituimpiin kuuluva museo veti viime vuonna 125 000 kävijää. Määrä nousee koko ajan.

Kaksikymmentä vuotta sitten ratkenneen arkkitehtuurikilpailun mukaan Rakennustaiteen museon ja Designmuseon väliin piti nouseman lisärakennus, joka olisi ratkaissut molempien tilaongelmat. Mutta rahat menivätkin Kiasmalle. Välirakennus kelpaisi museoille edelleenkin.

Opetusministeriö suhtautuu suopeasti

Kansainvälisen tason muotoilumuseon uskottaisiin tukevan myös suomalaista tuotantoa.

- Muotoilu tulee tulevaisuudessa olemaan tällainen valtti suomalaiselle teollisuudelle. Ihmisten perustarpeet on jo pitkälle katettu, joten muotoilun tuoman lisäarvon kysyntä tulee vain kasvamaan, sanoo museon johtaja Marianne Aav.

Opetusministeriö suhtautuu hankkeeseen varovaisen myönteisesti, mutta odottaa museon uusia laskelmia. Joka tapauksessa prosessi vie vuosia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.