Suomalainen kuvaaja Esa Ringbom ylsi kansainväliseen hassujen villieläinkuvien finaaliin jo kolmannen kerran: "Kun kuvaa paljon, tulee sattumuksia"

6:10
Suomalaiskuvaaja ylsi hassujen villieläinvalokuvien kilpailun finaalin jo kolmannen kerran – katso kaikki hulvattomat finaalikuvat MTV Uutiset Livestä

Kolme kertaa humorististen villieläinvalokuvien kilpailuun osallistunut suomalaiskuvaaja Esa Ringbom paljastaa, miten hauskat tilannekuvat saadaan napattua. 

Vuosittainen koomisten villieläinvalokuvien kilpailu The Comedy Wildlife Photography Awards on edennyt finaalivaiheeseen. 

Kilpailuun osallistuvat luontokuvaajat ympäri maailmaa ovat tallentaneet hassunhauskoja tilanteita villieläimistä. 

Katso yllä olevalta videolta kooste hassuista villieläinkuvista, jotka pääsivät kilpailun finaaliin!

Finaaliin on valittu 44 kuvaa, ja yksi finaaliin päässeistä kuvaajista on suomalainen Esa Ringbom

Kyseessä ei suinkaan ole valokuvaajan ensimmäinen finaalipaikka samaisessa kuvakilpailussa, vaan hänen teoksiaan on ihailtu finaalissa kolmesti.

Mikä on suomalaiskuvaajan menestyksen salaisuus?

– Jos vastaan suoraan, kuvaan paljon. Kun kuvaa paljon, tulee sattumuksia. Tällainen huumorikuva on vaikea järjestää, Ringbom vastaa kysymykselle naurahtaen.

– Kuvaan pääsääntöisesti omaksi ilokseni. 

Hauska karhukuva poiki finaalipaikan

Tänä vuonna Ringbom pääsi finaaliin kuvalla, jossa karhu piileksii kapean puun takana Kuhmon syksyisissä maisemissa. 

– Tuollainen tilanne kestää vain pienen hetken. Yleensä tällaisessa tilanteessa karhun pää näkyy huonosti, mutta tässä kaikki osui kohdalleen. 

Kuvaaja paljastaa, että puunrunkoon oli piilotettu todennäköisesti kalan pää tai vastaava herkkupala, jonka perässä karhu kiinnostui puunrungosta. 

Luontokuvaajan mukaan hauska tilanne oli puhdas sattuma, joka ”toki oli odotettu ja harkittu”.

– Periaatteessa kojukuvaaminen tarkoittaa sitä, että sinne mennään iltapäivällä ja tullaan seuraavana aamuna pois. Kuvausaikaa tulee vähintään puoli vuorokautta, ellei jopa vuorokausi, Ringbom kuvailee luontokuvaamisen vaikeutta. 

Pedot ja valkoiset nisäkkäät kiinnostavat

Kilpailun finaali käydään 22. lokakuuta. Ringbom paljastaa MTV Uutiset Livelle, ettei lähestyvä finaalipäivä juurikaan jännitä, sillä mies osallistuu valokuvauskilpailuihin sen verran aktiivisesti.

– Ei näitä kannata jännittää, hän sanoo ja lisää, että voitto tulee, jos on tullakseen.

Ringbom on kiinnostunut kuvaamaan suuria petoja, kuten susia ja karhuja. Erityisesti kokenutta luontokuvaajaa kiehtovat valkoiset nisäkkäät.

– Kun näkee valkoisen hirven esimerkiksi tummenevassa iltametsässä, näkymä on mieleenpainuva – hirvi on kuin aave. Sitä on harva nähnyt, luontokuvaaja kehaisee. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja