Katso vuoden luontokuva 2022 – Uhka syvyyksistä kätkee yllätyksen pinnan alla

Tässä on Vuoden luontokuva 2022 – seinäjokelainen Antti Strang ikuisti kamerallaan hetken, jota tuomaristo kuvailee yllätykselliseksi 5:53
Katso video: Tältä näyttää Vuoden Luontokuva 2022 – valokuvaaja Antti Strang kertoo tarinan voittokuvan takaa!

Vuoden Luontokuva 2022 -kilpailun voittajaksi julkistettiin Antti Strangin valokuva nimeltään Uhka syvyyksistä.

Kuvassa on päivänkorento veden pinnalla ja taustalla näkyy hyönteistä lähestyvä kala. Kuvan on ottanut seinäjokelainen Antti Strang Lempäälässä.

Strang kommentoi voittoaan tuoreeltaan MTV Uutisille Suomen luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa, jossa järjestettiin Vuoden Luontokuva -festivaali.

– Kuva on otettu kesäkuussa juhannusviikolla. Huomasin jo edellisenä päivänä, että Lempäälän kanavanrannassa parveilee päivänkorentoja. Västäräkit nappailivat niitä veden pinnalta ja maasta. Sain niistäkin mojovia kuvia.

– Menin seuraavana päivänä uudestaan ja tarkoituksena oli kuvata päivänkorennon veden pintakalvolle aiheuttamia värähtelyjä ja aaltoja. Yhtä tällaista kuvatessa huomasin, että kala nousee taustalta. Kymmenen kuvaa tuli ehkä ja yksi terävä, nappilaukaus, Strang kertoo.

Vuosien kokemus tuotti tulosta

Strangilla on yli 40 vuoden kokemus luontokuvaamisesta, joten heti kuvan nähdessään hän tiesi, että siinä on potentiaalia kilpailussa menestymiseen. Hän on osallistunut kilpailuun jo kymmeniä kertoja.

Tuomarit tykästyivät kuvan yllätyksellisyyteen.

– Voittokuva päivänkorennosta ja sitä saalistavasta kalasta on hieno ja yllätyksellinen tilannekuva, jonka ansiot eivät välttämättä aukea aivan ensi silmäyksellä, kommentoivat kilpailun tuomarit.

Strang selviytyi voittajaksi tuhansien kuvien ja kuvaajien joukosta, sillä tänä vuonna Vuoden luontokuva -kilpailuun osallistui 4 570 kuvaajaa 13 970 kuvalla. Näistä semifinaaliin selvisi 439 valokuvaa ja 217 kuvaajaa.

Vuoden Luontokuva -palkinto on jaettu vuodesta 1980 lähtien. Voittaja saa 10 000 euron rahapalkinnon.

Katso yllä olevalta videolta konkarikuvaajan vinkit parempiin luontokuviin!

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat