Maskulainen Rita ei ollut uskoa silmiään: Pihalla tepasteli vitivalkoinen hirvi – "Olihan se aika maaginen tilanne"

Rita ikuisti pihallaan kuviin valkoisen otuksen:"En ollut uskoa silmiäni" 1:49
Katso, miltä Ritan bongaama uskomaton otus näyttää!

Maskulainen Rita ei ollut uskoa silmiään, kun kummallinen otus mutusteli toissa päivänä pensasta hänen kotipihallaan.

– En ollut ensin uskoa silmiäni. Mikä tuo on?

Näin kuvaili ensireaktiotaan Rita Pitkänen, kun hän näki omakotitalonsa pihassa ihka elävän valkoisen hirven.

Pitkänen ajatteli ensin, että kyseessä on jonkunlainen vitsi.

– En ensin uskonut, että se on elävä hirvi. Mieheni veli teki siitä jonkun vitsinkin.

"Katseli suoraan minuun"

Pitkänen näki eläimen ensi kerran tultuaan olohuoneeseensa. Pitkänen seurasi eläintä lasin takaa ehkä parinkymmenen metrin päästä.

– Olin menossa olohuoneeseen. Meillä on siellä isot ikkunat pihalle päin ja siellä hän katseli suoraan minuun. Minä tietysti jähmetyin, ja katsoin että, mikä ihme tuo on! Tajusin, että tuohan on ehkä elävä hirvi tai jotakin vastaavaa. Olihan se aika maaginen tilanne, Pitkänen kuvailee ensikohtaamista.

Hirvi ei tuntunut olevan kovin pelokas luonteeltaan, sillä se pysyi pihalla noin puolen tunnin ajan.

 -Meillä on paljon kaikkia kukkasia ja puita siinä pihalla. Niitä hän sitten söi siinä, ja katseli. Muuta ihmeellistä hän ei tehnyt, Pitkänen kertoo.

Toivoo hirven pysyvän metsässä

Hirvi on selvästikin tuntenut olonsa mukavaksi Pitkästen talon pihalla, sillä se palasi seuraavana päivänä takaisin. Nyt Pitkänen on nähnyt luultavimmin saman eläimen pihallaan kahdesti kahden päivän sisällä.

Pitkäsen talo sijaitsee aivan metsän kupeessa, joten ei ole mahdotonta, että valkoinen vierailija tavattaisiin uudelleenkin. Sitä Pitkänen ei kuitenkaan toivo.

– Toivoisin, että hän pysyisi piilossa, ettei vaan käy mitään. Parempi, jos hän pysyisi metsässä.

Nisäkäsvieraat eivät muuten ole tuntemattomia Pitkästen pihalla.

– Siellä on nähty ilveskin ja valkohäntäpeuroja sekä kettuja. Kaikki kukat ja marjat he käyvät kyllä syömässä.

Valkoisia hirviä nähty ennenkin

Suomessa on viime aikoina tehty useita havaintoja valkoisesta hirvestä. Viimeksi elo-syyskuussa useat mediat, muun muassa Iltalehti, Aamulehti ja Satakunnan Kansa raportoivat valkoisesta hirvisonnista, joka on tavattu useita kertoja Parkanossa. Aiempina vuosina valkoisia hirviä on nähty eri puolilla Pirkanmaata ja Hämettä, muun muassa Hämeenlinnan Rengossa.

Pitkänen kertoo nähneensä uutisointia Parkanon valkoisesta hirvestä. Hän arvelee, että kyseessä ei ehkä ole sama yksilö.

– Epäilen vähän, koska Parkanon ja Maskun välillä on aika paljon matkaa. Mielestäni tämä meidän näkemämme oli paremminkin vasa kuin täysikasvuinen hirvi.

Suomessa nähdyt valkoiset hirvet ovat useammin vaaleita värimuunnoksia kuin pigmentittömiä albiinoja, kertoi silloisen Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tutkija Tuire NygrénYlen haastattelussa vuonna 2012.

Lue myös:

    Uusimmat