Kauhua herättävä kuva tulee uniisi: Tältä muurahaisen kasvot näyttävät läheltä

Liettualainen valokuvaaja osallistui kuvakisaan lähikuvalla muurahaisesta.

Viisi kertaa mikroskoopilla suurennettu kuva muurahaisen kasvoista toi liettualaiselle valokuvaajalle, Eugenijus Kavaliauskasille, tunnustuksen Nikon Small World -kilpailussa, uutisoi Insider. Kilpailussa etsittiin parasta mikrografiaotosta.

Valokuvaajan napsimassa kuvassa voisi helposti olla hahmo kauhuelokuvasta, mutta kyseessä on oikeasti mikroskoopin läpi kuvattu hevosmuurahainen – ja kuva on ovelasti rajattu. Todellisuudessa muurahaisen silmät eivät edes näy kuvassa. 

– Olen aina etsimässä yksityiskohtia, varjoja ja huomaamattomia kulmia. Valokuvauksen päätavoite on olla löytäjä, Kavaliuskas kertoi Insiderille.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

"Luonnossa ei ole hirviötä"

Vaikka kuva muurahaisesta voi tuoda monelle mieleen hirviön, valokuvaaja vakuuttaa, ettei "luonnossa ole hirviöitä".

– Kun alun perin aloitin mikrovalokuvauksen, minäkin ajattelin, että kaikki koppakuoriaiset näyttivät vähän hirviöiltä. Mutta nyt olen tottunut siihen, ja olen yllättynyt, kuinka monia mielenkiintoisia, kauniita ja tuntemattomia ihmeitä jalkojemme alla on.

Pääpalkintoa Kavaliuskas ei pelottavalla kuvallaan kuitenkaan saanut, mutta se toi ottajalleen 35 dollarin arvoisen Nikon-tuotteen.

Kilpailun voitti Madagascarin päivägekosta napattu kuva, jonka ottivat Grigorii Timin ja Michel Milinkovitch. Myös suomalaisittain nähtiin onnistumisia, kun kolmannelle sijalle pääsivät Satu Paavonsalo ja Sinem Karaman Helsingin yliopistosta. Heidän kuvassaan keskiössä oli hiiren suoliston verisuonet. 

Katso myös: Tässä on Vuoden luontokuva 2022:

Tässä on Vuoden luontokuva 2022 – seinäjokelainen Antti Strang ikuisti kamerallaan hetken, jota tuomaristo kuvailee yllätykselliseksi 5:53
Tässä on Vuoden luontokuva 2022 – seinäjokelainen Antti Strang ikuisti kamerallaan hetken, jota tuomaristo kuvailee yllätykselliseksi. Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat ry.

Lähteet: Insider, CNN

Lue myös:

    Uusimmat