Mikä on suosikkisi? Kansainvälinen vuoden hauskin luontokuva -kilpailu valloittaa – mukana jälleen suomalaisen Valtterin kuva: "Pikkukarhut leikkivät samantapaisesti kuin pienet lapset"

Kansainvälinen luontokuvakilpailu valloittaa jälleen – mikä on suosikkisi? 1:42

Sotkamolainen Valtteri Mulkahainen on jälleen mukana joka vuotisessa Comedy Wildlife Photography Awards -valokuvakilpailussa. Kilpailussa kilpaillaan vuoden hauskimman luontokuvan -tittelistä.

Katso videolta osa finaalikuvista.

Tänä vuonna kilpailuun on valittu 40 kansainvälistä finalisti-valokuvaa, joista Mulkahaisen karhuaiheinen valokuva on yksi niistä. Kaikki finaaliin valitut valokuvat löydät Comedy Wildlife Photography Awards -sivuilta.

Kuvassa pieni karhunpentu piileskelee puun takana. Pennusta on esillä ainoastaan tassut ja korva. Kuva on otettu Suomussalmella. 

– Tykkään kuvata erityisesti karhunpentuja. Pikkukarhut leikkivät hyvin samantapaisesti kuin pienet lapset, Mulkahainen kertoo kuvauskohteestaan. 

Ampumahiihdosta valokuvaukseen: Mulkahainen aloitti harrastuksensa osittain sattumalta 

Mulkahainen aloitti puoliksi vahingossa valokuvauksen kymmenisen vuotta sitten. Liikunnan ja terveystiedon opettajana toimiva mies lopetti silloin aiemman harrastuksensa eli ampumahiihtäjien valmentamisen. Yhtäkkiä vapaa-aikaa oli paljon – niinpä hän löysi kaapista pokkarikameran ja aloitti valokuvauksen. 

– Itselleni tuli täydellisenä yllätyksenä, että osaan kuvata ja siitä voi tulla vielä menestystäkin. Kun sitten osallistuin viime vuonna valokuvauskilpailuun ja menestystä alkoi tulla, se oli itselleni täydellinen yllätys. Minulla on jonkinlaista valokuvaussilmää. Olen kuvannut kauan, mutta yhtäkkiä huomasin, että hetkinen, minähän osaan kuvata. Jokaisella ihmisellä on jotain lahjoja, joten suosittelen muillekin uuden harrastuksen kokeilemista. 

Sen lisäksi, että valokuvaus on rakas harrastus, valokuvaus on Mulkahaiselle palautumista töistä. 

– Metsästä palatessani olen kuin eri ihminen: työt unohtuivat, Mulkahainen summaa. 

Viime vuonna Mulkahainen voitti kilpailussa paras kuvasarja- ja paras kuvan nimi-palkinnon.

Valokuvauskilpailun voittajat julkistetaan alle kahden kuukauden päästä. Palkintojenjakotilaisuus on Mulkahaisen mukaan 13.11. Lontoossa. Valtteri Mulkahainen sanoo, että jos menestystä kilpailussa tulee tänäkin vuonna, hän haluaisi tällä kertaa päästä palkintojenjakotilaisuuteen, joka jäi viime vuonna väliin. 

– Kilpailun pääpalkinto on todella hyvä: viikon safarimatka Afrikkaan kahdelle henkilölle. Olisi hienoa päästä sinne vaimon kanssa. Toivon, että kuva menestyisi. On kuitenkin sanottava, että kilpailussa on mukana todella hyviä kuvia, Mulkahainen pohtii. 

Valtteri Mulkahaisen kuvia löydät Instagramista täältä.

Lue myös:

    Uusimmat