Mainos

Suojelupoliisi kiistassa verkkotunnuksesta

Suojelupoliisi supo vaatii yksityisen kansalaisen hallussa olevan suojelupoliisi.fi -verkkotunnuksen sulkemista.

Poliisi

Suojelupoliisi (supo) vaatii, että pirkanmaalaisen miehen käytössä ollut www.suojelupoliisi.fi -niminen verkkotunnus poistetaan käytöstä ja siirretään supolle. Hiljattain internetiin perustetulla sivustolla on linkkejä artikkeleihin, joissa supon toimintaa pohdiskellaan kriittisesti.

Pirkanmaalaismies hankki tunnuksen itselleen äskettäin Viestintävirastosta. Hän ilmoitti olevansa yksityinen elinkeinonharjoittaja, joilla on oikeus saada vapaana olevia tunnuksia. Tavallisilla yksityishenkilöillä ei ainakaan toistaiseksi ole oikeutta tunnuksien ostoon. Tunnus oli vielä vapaana, koska viralliset supon sivut sijaitsevat osoitteessa http://www.poliisi.fi/supo.

Supo vahvisti keskiviikkona vaatineensa tunnuksen jäädyttämistä. Osastopäällikkö Matti Simolan mukaan vaatimus perustuu lakiin, jonka perusteella julkisyhteisöjen nimet on suojattu. Sivujen sisältöön supo ei halua ottaa kantaa.

Viestintävirastosta kerrotaan aiemminkin olleen muutamia tapauksia, joissa julkisyhteisö on hermostunut oman nimensä käyttämisestä. Virasto tutkii tällöin, onko tunnuksen käytöstä poistamiseen aihetta. Suojelupoliisi-tapaus on parhaillaan tutkittavana virastossa.

Suojelupoliisi-sivuston perustajan mukaan pari päivää käytössä olleella sivustolla kävi alkuviikon aikana noin 7000 kävijää. Sieltä löytyvissä artikkeleissa kritisoidaan supon toimintaa. Sinäkin saatat olla terroristi -nimisessä jutussa huomautetaan, että terrorismiksi on helppo määritellä kaikenlaista yhteiskunnallista toimintaa, joka halutaan virallisesti tuomita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.