Suojavälineet uhkaavat loppua brittisairaaloista – jopa roskapusseja käytetään maskeina

11:44
Suomalaistutkijoilta huonoja uutisia: Yskäisyn levittämät pisarat selviävät ilmassa jopa minuutteja – turvaväliin ei voi luottaa

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo sairaalahenkilökunnan turvautuvan kaikkiin mahdollisiin keinoihin suojatakseen itseään ja potilaita koronavirustartunnoilta. Henkilökuntaa on kielletty puhumasta medialle, mutta yksi lääkäreistä kertoi tilanteesta nimettömänä.

BBC kertoo useiden hoitohenkilökuntaan kuuluvien kertoneen suoja- ja hoitovälineiden pulasta sairaaloissa. Teho-osaston lääkäri Dr Roberts (nimi muutettu) kertoi BBC:n uutisille karusta tilanteesta sekä antoi käyttöön kuvan, jossa hän on kollegansa kanssa suojautunut muovisista roskapusseista tehtyihin maskeihin.

Robertsin mukaan hänen sairaalansa teho-osasto on täynnä koronaviruspotilaita ja kaikki kiireettömät toimenpiteet, jopa syöpähoidot, on peruutettu. Henkilökunnasta, sairaalapaikoista, antibiooteista ja hengityskoneista on pulaa.

Britanniassa ennustetaan, että taudin huippu olisi puolessa välissä tätä kuuta eli vajaan kahden viikon päästä. 

Robertsin mukaan vakavasti sairaita potilaita hoitavat henkilöt tekevät itselleen suojavarusteita sairaalan roskapusseista, muovisista esiliinoista sekä hiihtolaseista.

BBC:n haastatteleman lääkärin mukaan sairaalan virallinen ohje on pitää tavallisia leikkausmyssyjä- ja suojia.

– Tavallisissa leikkaussuojavälineissä on kuitenkin reikiä eivätkä ne suojaa koronalta. Siksi joudumme suojautumaan muovipusseihin ja muovisiin esiliinoihin.

Britannian hallitus on myöntänyt, että välineistä on pulaa, mutta kertoo kansallisen valmiusyksikön tekevän töitä kellon ympäri, jotta välineitä saadaan tarpeeksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja