Mainos

Sunnuntaisuomalainen: Uosukainen yhä suosituin

Kokoomuksen presidenttiehdokas Riitta Uosukainen on venyttänyt etumatkaansa RKP:n Elisabeth Rehniin. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen teettämän mielipidemittauksen mukaan Uosukaista äänestäisi ensimmäisellä kierroksella 30 prosenttia. Rehn keräisi 23 prosenttia äänistä, saman verran kuin kannatustaan edelleen kohentava keskustan Esko Aho.

SDP:n ehdokas, ulkoministeri Tarja Halonen jää 17 prosentin kannatuksella neljänneksi. Sunnuntaisuomalaisen tutkimus on tuloksiltaan samansuuntainen kuin MTV3:n viime perjantaina julkistama. Toisella kierroksella Uosukainen voittaisi Rehnin luvuin 55-45 ja Ahon luvuin 62-38. Uosukainen on mittauksen mukaan vasemmistopuolueiden kannattajille mieluisampi ehdokas kuin Rehn tai Aho. Rehn voittaisi Ahon toisella kierroksella luvuin 56-44.

Halonen häviäisi toisella kierroksella Uosukaiselle 34-66 ja Rehnille 39-61. Keskustan kannattajat ovat tutkimuksen mukaan puolueuskollisimpia. Heistä 71 prosenttia äänestäisi Ahoa. Halonen on suositumpi vasemmistoliiton äänestäjien kuin omiensa keskuudessa - kannatuslukemat ovat 65 ja 47 prosenttia.

Uosukainen ja Rehn keräävät tukea kaikkien puolueiden kannattajien joukosta ja tasaisesti ympäri maata. Ahon kannatus on suurinta Itä-Suomessa, missä häntä tukee 39 prosenttia. Hän johtaa kisaa myös Pohjois- ja Väli-Suomessa, joissa hän kerää 35 ja 33 prosenttia kannatuksesta. Uudellamaalla jylläävät Uosukainen ja Rehn. Kannatusluvut ovat 33 ja 31 prosenttia. Halosen vahvimpia kannatusalueita ovat Etelä- ja Pohjois-Suomi, heikoimpia Väli- ja Itä-Suomi.

Kärkinelikosta seuraavien ehdokkaiden kannatus ei mittauksen mukaan ole juuri liikkunut. Vihreiden Heidi Hautala saa viiden prosentin tuen, remonttiryhmän Risto Kuisma ja perussuomalaisten Ilkka Hakalehto yhden prosentin kumpikin. Tutkimukseen osallistui yhteensä 1414 äänestysikäistä suomalaista, jotka haastateltiin puhelimitse 26.10.-4.11. Tutkimuksen teki Suomen Gallup.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.