Mainos

Subutex-jutun epäillyille luettiin kovat syytteet

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin tänään syytteet neljälle miehelle, joiden epäillään tuoneen Ranskasta Suomeen yhteensä yli 20 000 Subutex-tablettia.

Noin 30-vuotiaille suomalaismiehille vaaditaan kaikille tuomioita yhdestä tai useammasta törkeästä huumausainerikoksesta. Kihlakunnansyyttäjä Tove Myhrbergin mukaan huumeita tuotiin maahan kolmessa erässä viime vuoden marraskuun ja tämän vuoden huhtikuun välisenä aikana.

Tuodut erät ovat Suomessa poikkeuksellisen suuria. Suurin erä paljastui huhtikuussa, kun poliisi ja tulli takavarikoivat epäiltyjen autosta lähes 11 000 Subutex-tablettia. Määrästä olisi käräjäoikeuden mukaan saanut noin 44 000 suonensisäisesti käytettävää kerta-annosta. Huumeet oli piilotettu auton rakenteisiin.

Syyttäjän mukaan Subutexia levitettiin eri puolilla Helsinkiä. Miehiltä ei saatu takavarikoitua muuta kuin autosta huhtikuussa löydetyt aineet, joten syyttäjä olettaa, että noin 10 000 tablettia on mennyt levitykseen.

Syyttäjä vaatii kahta syytettyä korvaamaan valtiolle rikoksen tuomana hyötynä 38 000 euroa.

Osa syytteistä myönnetään

Yksi syytetyistä kiisti oikeudessa syytteensä kokonaan. Kolme muuta myöntävät syytteet osittain, mutta tuoduista määristä on epäselvyyttä. Tänään ehdittiin käsitellä vasta kahta ensimmäistä hakureissua koskevat syytekohdat. Jutun käsittely vie kaksi päivää ja päättyy torstaina.

Huumevieroitukseen tarkoitettua Subutexia käytetään asiantuntijoiden mukaan tätä nykyä enimmäkseen suonensisäisenä huumeena. Käyttö kasvoi viime vuonna räjähdysmäisesti. Tulli ja poliisi takavarikoivat ainetta yhteensä yli 37 000 tablettia, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin edellisvuonna.

Noin vuosi sitten kesällä Helsingin käräjäoikeus jakoi siihen mennessä kovimman Subutex-tuomionsa, kun suomalaismies sai kuusi vuotta vankeutta yli 11 000 tabletin välittämisestä. Lisäksi tuomittiin kuusi muuta henkilöä eri mittaisiin vankeusrangaistuksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.