Mainos

STX-rahoituksen vaikutuksia Suomelle ei vielä tiedetä

STX Finlandin varatoimitusjohtajan mukaan STX:n emoyhtiön rahoituksen saannin vaikutuksia Suomelle ei vielä tiedetä.

Varatoimitusjohtaja Timo Suistion mukaan rahoitus oli tiedossa, mutta sen mahdollisia vaikutuksia Turun ja Rauman telakoille ei osata vielä sanoa. Kyseessä on Suistion mukaan omistaja-asia.

Turun Sanomat uutisoi eilen illalla, että eteläkorealainen STX Group on saamassa luotottajapankeilta 1,2 miljardin euron rahoituspaketin. Sen lisäksi yhtiön velkoja kevennetään 470 miljoonalla eurolla muuttamalla velkoja yhtiön osakkeiksi. Asiasta kertoi eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap.

Turun Sanomien mukaan rahoituksen uskotaan riittävän ainakin siihen, että yhtiö selviää akuuteista veloistaan.

STX omistaa Turun ja Rauman telakat sekä puolet Helsingin telakasta. Telakoiden on lehden arvion mukaan helpompi saada tilauksia uusista aluksista, kun akuutti konkurssiuhka emoyhtiön yltä näyttää väistyneen.

"Hyvä, että emoyhtiö järjestää asiansa"

STX Finlandin Turun telakan pääluottamusmies pitää hyvänä sitä, että emoyhtiö STX Group on saanut asiansa järjestykseen. Pääluottamusmies Jari Aalto uskoo, että emoyhtiön helpottunut tilanne näyttää hyvältä myös tilaajien mielestä.

Turun telakan työsuojeluvaltuutettu Ari Rajamäki sanoo, että työntekijöiden yleistä tunnelmaa helpottaa se, etteivät emoyhtiön vaikeudet ole jatkuvasti otsikoissa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.