Mainos

Stubb vakuuttaa: Hallitus pysyy toimintakykyisenä

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan hallitus voi jatkaa toimintaansa myös neljän puolueen voimin, mikäli vihreät päättävät jättää hallituksen Fennovoiman ydinvoimaluvan vuoksi.  

Valtioneuvoston on määrä käsitellä Pyhäjoen ydinvoimahankkeen täydennyslupaa torstaina. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) on esittänyt luvan myöntämistä.  

- On todennäköistä, että päätös hyväksytään. Kunnioitan ja arvostan vihreiden päätöstä, mikäli he hallituksesta lähtevät, pääministeri sanoi median edessä Kesärannassa.  

Hallitus jäisi tuolloin hyvin pienen enemmistön varaan, sillä neljällä hallituspuolueella olisi siinä vaiheessa yhteensä 101 kansanedustajaa. Stubbin mukaan on selvää, että hallitus jatkaa toimintakykyisenä.  

- Syksyllä esille tulevat lakialoitteet voidaan saada läpi myös pienemmässä kokoonpanossa, Stubb sanoi.  

Stubb on vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistön kanssa eri mieltä hallitusohjelman tulkinnasta. Hallitusohjelmassa sovittiin, että uusia ydinvoimalupia ei myönnetä, ja Niinistön mukaan tämä koskee myös täydennyslupia.  

- Tämä ei ole uusi ydinvoimalupa vaan täydentäminen laitostoimittajan kohdalta. Juridisesti tätä ei tunneta, mutta me neljä muuta hallituspuoluetta tulkitsemme asian tällä tavalla, Stubb sanoi.  

Niinistö ilmoitti aiemmin tänään, että vihreät ei jatka hallituksessa, mikäli hallitus hyväksyy Fennovoiman ydinvoimahankkeen jatkohakemuksen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.