Mainos

Stubb: "Lentoharjoituksessa ei tehty poliittista kompromissia"

Amerikkalais-pohjoismaisessa lentoharjoituksessa ei tehty poliittista kompromissia, vaikka suomalaiskoneet eivät lähde Viroon, sanoo pääministeri Alexander Stubb (kok).  

– Ei laisinkaan. Oikeastaan tämä on kaksijakoinen päätös. Ensinnäkin kyse on siitä, että Yhdysvallat osallistuu Viron ilmatorjuntaan (Naton) artikla 5:n mukaan Ämarissa. Ja sitten esitettiin, haluaisiko Suomi jollakin tavalla osallistua tähän harjoitukseen, Stubb sanoi eduskunnassa toimittajille.  

Stubbin mukaan valtiojohdossa päädyttiin siihen, että koulutustarpeiden mukaisesti kannattaa rakentaa sellainen räätälöity harjoitus, jossa harjoitellaan yhdessä omassa ilmatilassa.  

Stubb sanoo, että amerikkalaiskoneiden mahdollinen tulo Suomen tai Ruotsin kentille selviää, kun harjoituksen yksityiskohdat muodostuvat. Harjoitukseen osallistuvien koneiden määrä selviää niin ikään myöhemmin.  

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Timo Soinin (ps) mielestä on hyvä, ettei nyt synny väärää käsitystä siitä, että Suomi osallistuu Viron ilmatilan puolustamiseen.  

– Tämä on kansainvälinen harjoitus sekä Suomen että Ruotsin ilmatilassa. Minun mielestäni tämä on ihan linjakas päätös.  

Soini sanoi uskovansa, että Suomi tekee kaikki ulko- ja turvallisuuspoliittiset päätöksensä omaa etuaan katsoen.  

– Minun mielestäni se on hyvin hyödyllistä harjoitella Suomen ilmatilassa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.