Mainos

STTK:n Mäenpää: Tehyn työtaistelu laillinen

(MTV3/Eeva Lehtimäki)

STTK varoittaa hallitusta puuttumasta lakiteitse Tehyn palkkakiistaan. Järjestö kertoo myös saaneensa yhteydenottoja, joiden mukaan työnantaja on painostanut yksittäisiä hoitajia.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää korostaa, että terveydenhuoltoalan ammattijärjestö Tehyn työtaistelu on kaikin tavoin laillinen toimenpide.

Mäenpää vakuuttaa, että jäsenjärjestö Tehylle ei käännetä selkää, vaan keskusjärjestö tukee hoitajien työtaistelua. Sovittelulautakuntaan Mäenpää suhtautuu myönteisesti. Hän katsoo, että kaikki mahdollisuudet täytyy nyt käyttää hyväksi.

- Meidän viestimme kaikille osapuolille ja myös maan hallitukselle on se, että nyt kaikki energia pitäisi laittaa ratkaisun hakemiseen senn sijaan, että kiistellään esimerkiksi lainsäädännöstä tai juridiikasta.

Eilen sosiaali- ja terveysministeriö vetosi Tehyyn, että se täsmentäisi lakkorajojaan potilasturvallisuuden vuoksi. Kunnallinen työmarkkinajärjestö on puolestaan lähettänyt pääministerille kirjeen, jossa vaaditaan välttämättömän sairaanhoidon turvaamista lainmuutoksella. Hallituksen vuoro vastata on maanantaina.

Mäenpää varoittaa hallitusta puuttumasta työtaisteluun.

- Me pidämme aivan käsittämättömänä sitä, jos hallitus suunnittelee tässä tilanteessa jonkinlaista pakkolainsäädäntöä. Se on aivan väärä reitti. Pitää muistaa, että kyseessä on aivan laillinen työtaistelu. Työrauhavelvollisuutta ei ole, joten pelaamme tässä suomalaisen työmarkkinajärjestelmän pelisäännöillä.

Mäenpää paheksuu myös työnantajan kovia otteita.

- Meille on tullut sellainen viesti, että kuntatyönantaja on painostanut yksittäisiä työntekijöitä. Se on aika yllättävää, koska nyt on kyseessä tehyn ja kuntatyönantajan välinen riita eikä yksilöitä pitäisi sotkea tähän millään tavalla.

STTK:n puheenjohtajan mukaan Tehy on harkinnut tarkoin joukkoirtisanoutumista - aikaisemmat työtaistelut eivät ole purreet halutulla tavalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.