Mainos

Stressitohtori Pertti Pakarinen kuoli

Koko kansan stressitohtorina tunnettu yleislääketieteen ja psykiatrian erikoislääkäri Pertti Pakarinen on kuollut. Pakarinen kuoli Helsingissä tänään aamulla sairastettuaan pari viikkoa äkillisesti puhjennutta aggressiivista syöpää. Pakarinen oli kuollessaan 66-vuotias.

Heinävedellä syntynyt ja pitkään Nurmeksessa työskennellyt Pakarinen tuli tunnetuksi lupsakkaana vanhan ajan "tohtorina", joka kehotti suomalaisia puurtajia hellittämään ja ottamaan vähän rennommin. Pakarisen ensimmäinen kirja Älähän hättäile, stressiaapinen aikuisille, ilmestyi vuonna 1975 ja teki lääkäristä tunnetun. Pakarinen kirjoitti kaikkiaan 16 kirjaa. Viimeisin niistä Oravanpyörästä oravanpesään ilmestyi 1993.

Pakarisen puoliso, näyttelijä Mai-Britt Heljo kertoi, että stressitohtori vältti stressiä "kohtuullisen hyvin". Hän oli elämännautiskelija, joka luki paljon, opiskeli kieliä ja teki mielellään töitä käsillään. Pakariselle oli erityisen rakas parin Sammatissa oleva mökki, jossa oli mm. hänen itsensä tekemät portaat. Mökissä Pakarinen vietti yhdessä Heljon kanssa kolme eläkevuotta, kunnes he viime vuonna muuttivat Espooseen.

Pakarisella todettiin kolme vuotta sitten syöpä, joka oli kuitenkin täysin parantunut. Kaksi viikkoa sitten hänellä todettiin aggressiivinen syöpä, joka oli ehtinyt levitä laajalle.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja