Mainos

Stressiä ja muistiongelmia – mitä elimistössäsi tapahtuu, kun lakkaat harrastamasta seksiä?

Ihmiskeho on suorastaan luotu nauttimaan seksistä. Mutta mitä tapahtuu, jos seksiä ei syystä tai toisesta tule harrastettua? 

Hellyys, hyväilyt, suudelmat ja orgasmit vapauttavat hyvää oloa tuottavia hormoneja; oksitosiinia, dopamiinia ja serotoniinia. Mutta entä jos seksiä tai muuta läheisyyttä ei ole tarjolla?

Seksin määrä voi yllättäen pudota olemattomiin kiireisen arjen minimoidessa hellyydenosoitukset parisuhteessa tai vaikkapa eron yllättäessä. Monissa tutkimuksissa on otettu selvää siitä, miten seksin puute ihmiseen vaikuttaa. Lue, millaisia vaikutuksia voit joutua kohtaamaan, jos vällyjen välissä on hiljaisempaa.

Vähemmän seksiä, huonompi vastustuskyky

Seksiä harrastavilla ihmisillä on parempi vastustuskyky, ja näin ollen paremmat mahdollisuudet taistella pöpöjä, viruksia ja muita taudinaiheuttajia vastaan. Pennsylvanialaisen Wilkesin yliopiston tutkijat havaitsivat, että niillä opiskelijoilla, jotka harrastivat seksiä kerran tai kahdesti viikossa, oli enemmän vasta-aineita kuin niillä opiskelijoilla, jotka harrastivat seksiä vähemmän.

Seksin puutteesta stressiä?

Seksi auttaa niin sanotusti purkamaan paineita. Skottitutkijat huomasivat, että seksistä pidättäytyneillä ihmisillä oli enemmän vaikeuksia selvitä stressaavista tilanteista, kuten yleisön edessä puhumisesta, verrattuna henkilöihin, jotka olivat olleet yhdynnässä ainakin kerran kahden viikon aikana. Seksin aikana vapautuvat endorfiinit ja oksitosiini auttavat tutkijoiden mukaan rentoutumaan.

Vähemmän seksiä, ongelmia muistissa?

Soulissa sijaitsevassa Konkukin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa huomattiin puolestaan, että seksuaalinen aktiivisuus ehkäisi hiirillä kroonisen stressin muistia vahingoittavia vaikutuksia.

Mitä vähemmän seksiä, sitä vähemmän sitä tekee mieli?

Seksin aikana vapautuvat hyvän olon hormonit, oksitosiini ja endorfiinit, saavat aivojen mielihyväalueen aktivoitumaan. Parisuhdeasiantuntija Terri Orbuchin mukaan tämä jättää sinut haikailemaan lisää seksiä. Petipuuhien lopettaminen pitkäksi aikaa saakin halun ja kiihottumisen vähenemään, Orbuch kertoi Women's Health -sivustolle. Säännöllinen seksi piristää verenvirtausta naisen alapäässä, mikä takaa sen, että paikat tuntuvat kosteilta – ja olo valmiilta petipuuhiin.

Säännöllinen seksi ehkäisee erektio-ongelmat

Tampereen yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa erektiohäiriöitä ilmaantui miehille, jotka kertoivat harrastavansa seksiä harvemmin kuin kerran viikossa.

***

2:27

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.