Mainos

Aktiivinen seksielämä ehkäisee erektiohäiriötä

Erektiohäiriöt pysyvät poissa aktiivisen seksielämän avulla. Seksin harrastaminen vähintään kerran viikossa vähentää miesten erektio-ongelmia.

Tampereen yliopiston ja Tampereen yliopistollisen sairaala ovat selvittäneet tutkimuksessaan seksuaalisuuden aktiivisuuden vaikutusta erektio-ongelmiin.

Pirkanmaalla tehdyssä seurantatutkimuksessa oli mukana 890 miestä, joilla ei tutkimuksen alussa ollut erektiohäiriöitä.

Tutkimukseen osallistuneet miehet olivat 55–75-vuotiaita. Heistä 131:lle kehittyi viiden vuoden aikana kohtalainen tai täydellinen erektiohäiriö.

Todennäköisimmin erektiohäiriöitä ilmaantui miehille, jotka kertoivat harrastavansa seksiä harvemmin kuin kerran viikossa.

Riski tippui alle puoleen, jos viikoittaisia yhdyntöjä oli yksi. Kaikkein harvimmin erektiovaivoista kärsivät sellaiset miehet, jotka laskivat olevansa yhdynnässä ainakin kolme kertaa viikossa.

Tutkijoiden mukaan tulokset viittaavat siihen, että harjoittelu pitää miehen kunnossa myös seksuaalisen toimintakyvyn osalta. Tutkimus on tehty Tampereen yliopiston ja yliopistollisen sairaalan yhteistyönä. Artikkeli siitä julkaistiin maanantaina lääketieteellisen aikakauskirjan Duodecimin verkkolehdessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.