Mainos

Stora Enson yt-neuvottelut päättyivät

Päätökset henkilöstövähennyksistä ja muista toimista julkistetaan vasta torstaina.

Metsäjätti Stora Enson Kymenlaakson ja Kemijärven tehtaiden yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Yhtiö kertoi neuvottelujen päättymisestä tänään annetulla tiedotteella, mutta ei paljastanut tarkempia tietoja ratkaisuista.

- Stora Enso julkistaa neuvottelujen päätökset torstaina, kertoi maajohtaja Aulis Ansaharju.

Neuvottelut käytiin Ansaharjun mukaan rakentavassa hengessä ja molemmat osapuolet ovat yrittäneet löytää ratkaisua tilanteeseen. Niiden lopputuloksesta kerrotaan tarkemmin vasta torstaina.

Stora Enso julkisti lokakuun lopulla kovan tervehdyttämisohjelman, joka koskee 1400:aa työntekijää. Suomessa yhtiö on vähentämässä noin 1100 työntekijää. Stora Enso kertoi sulkevansa Summan paperitehtaan, Anjalan tehtaan aikakauslehtipaperikoneen ja Kemijärven sellutehtaan.

- Yhtiö ymmärtää ihmisten huolen työpaikkojensa puolesta. Stora Enso on palkannut konsulttiyhtiö Ernst&Youngin arvioimaan esitettyjä ehdotuksia sekä löytämään uusia taloudellisesti kestäviä ratkaisuja Kemijärvelle ja Kymenlaakson alueelle, sanoi Ansaharju.

Stora Enso on keskustellut myös työvoimaviranomaisten, TE-keskusten sekä valtiovallan edustajien kanssa ratkaisujen löytämiseksi, mainitsi Ansaharju.

Toimitusjohtaja Jouko Karvinen kertoi viime viikolla, että sekä Kymenlaakson että Kemijärven yksiköiden ostoon on ollut runsaasti kiinnostusta. Ratkaisuja aletaan hänen mukaansa etsiä yt-neuvottelujen päätyttyä. Nykyiseen käyttötarkoitukseen niitä ei myydä.

Karvinen lupasi, että Kemijärven tulevaisuus tarkastellaan erityisen huolellisesti. Stora Enso ei hänen mukaansa kuitenkaan tingi omasta perustavoitteestaan.

Stora Enso tavoittelee säästöohjelmalla 140-160 miljoonan euron vuotuisia nettosäästöjä. Yhtiö kertoi vähentävänsä vuosittaista paperintuotantokapasiteettia 505 000 tonnilla ja sellukapasiteettia 550 000 tonnilla. Stora Enso rajoitti vuoden lopulla myös sellun ja eräiden paperilaatujen tuotantoa.

Lue myös '' (9.1.2008) ja '' (25.10.2007).

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 15.01.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.