Mainos

Sri Lankan hallitus ja tamilisissit syyttelivät toisiaan iskuista

Armeijalähteiden mukaan tamilisissit hyökkäsivät mereltä käsin poliisiasemaa ja laivaston leiriä vastaan. Sissien version mukaan armeija hyökkäsi sen veneiden kimppuun.

Taistelut Sri Lankan hallituksen joukkojen ja tamilisissien välillä ovat jatkuneet kiivaina, kun osapuolet ottivat yhteen merellä Sri Lankan luoteispuolella. Joukkojen tappioista ei heti ollut saatavilla riippumatonta tietoa, mutta molemmat ilmoittivat tuhonneensa toistensa aluksia ja tappaneensa taistelijoita.

Maan armeijan edustajat kertoivat yli 30 ihmisen saaneen surmansa yhteenotoissa. Armeijalähteiden mukaan tamilisissit hyökkäsivät mereltä käsin poliisiasemaa ja laivaston leiriä vastaan, ja seuranneessa tulitaistelussa noin kahdeksan sissien käyttämää venettä upotettiin. Armeijan arvion mukaan noin 30 sissiä ja ainakin kolme laivaston sotilasta kuoli yhteenotossa. Useita sotilaita oli edelleen kadoksissa. Myös viiden siviilin kerrottiin saaneen surmansa.

Tamilitiikerien version mukaan armeija hyökkäsi sen veneiden kimppuun. Tamilit sanoivat vastanneensa tuleen ja upottaneensa kolme laivaston alusta ja surmanneensa 12 sotilasta. Tamilitaistelijoista kaikki selvisivät heidän mukaansa hengissä ja vain kaksi loukkaantui. Tamilit ilmoittivat aloittavansa kostotoimet, jolleivät armeijan hyökkäykset lopu.

Alueella hyökättiin myös siviilien turvapaikkana toimivaan kirkkoon, jolloin useita ihmisiä haavoittui. Osapuolet syyttivät toinen toistaan teosta.

Maan pääkaupungin Colombon liepeiltä pidätettiin kolme tamilien sukeltajiksi epäiltyä miestä. Kaksi heistä yritti välittömästi itsemurhaa nielemällä syanidikapselit, ja heidät kuljetettiin sairaalahoitoon. Pidätysten aikana rannan läheisyydessä räjähti voimakas vedenalainen pommi, joka ei kuitenkaan aiheuttanut vahinkoja.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.