Mainos

SPR: Toivo suomalaisista eloonjääneistä hiipuu

Etelä-Thaimaan sairaaloita ja luostareita haravoineet Suomen Punaisen Ristin etsintäpartiot jatkavat kuitenkin vielä pienten terveyskeskusten tarkistuksia.

Reinikaisen mukaan SPR jatkaa vielä pienten terveyskeskusten tarkistuksia. Usko suomalaisten eloonjääneiden löytymiseen hiipuu. Suomen Punaisen Ristin mukaan on todennäköistä, että Etelä-Thaimaasta ei löydy enää suomalaisia elossa. Arvio perustuu SPR:n lähettämien etsintäpartioiden tietoihin.

Partiot ovat haravoineet järjestelmällisesti Länsi-Phuketia ja Khao Lakin ympäristöä.

-Työntekijämme ovat tarkistaneet muun muassa sairaaloita ja luostareita, joihin ihmiset ovat saattaneet hakeutua turvaan heti katastrofin jälkeen, SPR:n tiedottaja Pekka Reinikainen kertoo.

-Monet elossa löydetyistä ovat olleet niin sekavassa mielentilassa, etteivät he olisi itse kyenneet ilmoittamaan olinpaikkaansa tai hakemaan apua. Tällaisten turistien löytymiselle on enää teoreettinen mahdollisuus.

Reinikaisen mielestä eloonjääneiden löytyminen vaikeutuu koko ajan.

- Menneet kokemuksethan kertovat sen, että tällaisten ihmepelastumisten mahdollisuutta ei voida täysin poissulkea. Valitettava tosiasiahan on tietysti se, että mitä pidemmälle aika kuluu katastrofista, sen epätodennäköisemmäksi tulee se, että yllättäviä löytöjä hengissä olevista ihmisistä tehtäisiin.

Reinikaisen mukaan SPR jatkaa kuitenkin vielä pienten terveyskeskusten tarkistuksia.

Kaikki suomalaiset pyritään saamaan pois Thaimaan katastrofialueilta ensi viikonlopun aikana. Reinikaisen mukaan Suomen Punaisen Ristin avustustyö alueella loppuu sunnuntaihin mennessä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 31.12.2004)

(Kymmenen uutiset 31.12.2004)

(Seitsemän uutiset 31.12.2004)

(Huomenta Suomi 31.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.