SPR avaa auttavan puhelimen Vastaamon tietomurrosta kärsivien tueksi

2:56
Näin rikosuhripäivystys auttaa Vastaamon tietomurron uhreja.

Suomen Punainen Risti avaa auttavan puhelimen kriisiavuksi Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurrosta kärsiville asiakkaille.

Auttava puhelin on auki tänään sunnuntaina klo 15–21 numerossa 0800 100 200. Numero on maksuton ja palvelee suomeksi. Maanantaista lähtien puhelimeen voi soittaa kello 9–21.

Numerossa vastaavat Punaisen Ristin henkisen tuen koulutetut vapaaehtoiset. Keskustelu on täysin luottamuksellista, SPR kertoo.

– Auttava puhelin on tarkoitettu tietomurron aiheuttamien tunteiden ja tuntemusten käsittelemiseen sekä tukemaan henkistä selviytymistä tilanteessa, kertoo SPR:n psykologien valmiusryhmän johtaja Atte Varis tiedotteessa.

Punainen Risti avaa auttavan puhelimen viranomaisten pyynnöstä.

Psykoterapiakeskus Vastaamo kertoi keskiviikkona joutuneensa tietomurron ja kiristyksen kohteeksi, minkä seurauksena sen asiakkaiden luottamuksellisia tietoja on joutunut vääriin käsiin.

Myös rikosuhripäivystys auki

Rikosuhripäivystys pitää puhelinpalvelunsa poikkeuksellisesti auki myös tänään sunnuntaina kello 13–17 Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron takia.

Rikosuhripäivystys antaa käytännön neuvoja rikosasiassa ja keskusteluapua.

Päivystyksen ilmainen numero 116 006 palvelee arkisin suomeksi kello 9–20 ja ruotsiksi kello 12–14.

Päivystykseen tulleissa yhteydenotoissa korostuu toisaalta tarve käytännön tiedolle siitä, mitä uhriksi joutunut voi tehdä, sekä toisaalta keskusteluavun tarve ahdistavassa tilanteessa, Rikosuhripäivystyksen tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja