Sportilta tiedote Valtosen tempusta – tässä KooKoon näkemys tapahtumista

KooKoon ja Sportin leireillä on hieman erilaiset näkemykset tiistaina pelatun ottelun jälkimainingeista.

KooKoo kukisti Sportin kuuman ottelun jälkeen voittomaalikisan päätteeksi 4-3. Sport johti peliä lukemin 3-1 vielä pari minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä, mutta kouvolalaiset punnersivat väkisin tasoihin ottaen lopulta voiton rankkareilla.

Vaasalaisille tappio oli katkea nieltäväksi. Se oli yhdeksäs häviö perätysten. Pelin päätyttyä ihmeteltiin sitä, miksei Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen saapunut ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen

Sportin tiedotteen mukaan Valtonen ei jättänyt tarkoituksella menemättä, vaan kukaan ei tullut ilmoittamaan pressitilaisuuden alkavan.

– Me emme pakoile mitään, olemme hoitaneet lehdistötilaisuudet omalta osaltamme hyvin ja kunnioitamme vastustajaa ottelun lopputuloksesta huolimatta, kommentoi Valtonen sattunutta väärinkäsitystä tiedotteessa.

Valtonen paiskasi oven kiinni

KooKoon joukkueenjohtaja Lasse Malinilla on erilainen muistikuva tapahtumien kulusta. Ottelua edeltävänä päivänä hän lähetti sähköpostilla Sportin joukkueenjohtaja Aki Näykille tiedot mediakäytänteistä. Eikä tämä edes ollut Sportin ensimmäinen, vaan toinen vierailu Kouvolaan kuluvalla kaudella.

Tiistain pelin päätyttyä Malin meni hakemaan Valtosta Sportin kopin luota.

– Pelin jälkeen Tomek oli pelaajien kopissa ja minä odotin käytävällä. Sitten Tomek meni valmentajille tarkoitettuun koppiin ja näki minut. Kyllä hän varmasti tiesi, miksi olin siinä, Malin kertoo MTV Sportille.

Ainakin lokakuun lopulla Valtonen tiesi, kuinka mediakäytännöt toimivat KooKoon kotiottelun jälkeen. Tuolloin Sport-luotsi oli lehdistötilaisuudessa. Nyt hän löi oven kiinni Malinin nenän edestä.

– Valtonen oli erittäin huonolla tuulella. Hän istui kopissa hiljaa ja sitten jostain syystä kajautti oven kiinni.

– Odottelin siinä reilut viisi minuuttia ja lähdin pois. Ajattelin, että hän tulee jos on tullakseen. Se oli minun vika etten mennyt koppiin, missä oli pikkaisen kireä tunnelma, Malin sanoo.

Pelin jälkeinen pressitilaisuus kuuluu SM-liigan viralliseen protokollaan. Aiemmin KooKoon kotiotteluissa ei ole ollut tämä suhteen ongelmia. Malin ottaa tästä tapauksesta puolet omaan piikkiinsä.

– Se on totta, etten hakenut Tomekia kopista. Aiemmin en ole mennyt valmentajien koppiin enkä aio mennä jatkossakaan. Tässä on meilläkin varmaan opettelua, kun on ensimmäinen liigakausi menossa, Malin aprikoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja