Spike ei kauan ehtinyt juhlia: Bobi onkin nyt maailman vanhin koira!

Spike-niminen chihuahua on virallisesti maailman vanhin koira – omistaja pelasti supermarketin parkkipaikalta 0:32
KATSO MYÖS VIDEO: Spike-chihuahua ehti juhlia vanhimman koiran titteliään vain hetken!

Vain pari viikkoa sitten Spike-koiran kerrottiin olevan maailman vanhin elossa oleva koira. Nyt tuon tittelin lunasti itselleen 30-vuotias portugalilaiskoira Bobi!

Portugalilaiskoira Bobi on nyt virallisesti maailman vanhin koira, kertoo Guinnessin ennätystenkirja. Se nappasi tittelin Spike-koiralta, jonka vain kaksi viikkoa sitten kerrottiin olevan virallisesti maailman vanhin elossa oleva koira.

Kaikkien aikojen vanhin koira

1. helmikuuta Bobille tuli täyteen 30 vuotta ja 226 päivää. BBC:n mukaan ikä vahvistettiin portugalilaisesta eläinlääkärien ylläpitämästä tietokannasta.

Bobi on alentejonkoira. Yleensä ne elävät keskimäärin 12–14-vuotiaiksi.

Bobi on vanhin koskaan elänyt koira. Se rikkoi ennätyksen, jota piti hallussaan vuonna 1939 kuollut australialainen Bluey-koira, joka oli kuollessaan 29 vuotta ja viisi kuukautta vanha.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lapset pelastivat karulta kohtalolta

Bobi on elänyt koko elämänsä Conquierosin kylässä lähellä Portugalin länsirannikkoa. Omistaja Leonel Costa oli 8-vuotias sen tullessa taloon. Hän sanoo Bobin olevan "ainutlaatuinen".

Bobilla oli kolme sisarusta, joiden kanssa se eleli perheen tontin ulkorakennuksessa. Leonel kertoo BBC:lle, että hänen vanhemmillaan oli tuolloin liikaa eläimiä ja pentue piti lopettaa. Bobi kuitenkin pääsi karkuuun.

Leonel veljineen piti koiran olemassaolon salassa vanhemmilta. Lopulta se löydettiin ja siitä tuli heille kuin perheenjäsen. Se syö samaa ruokaa kuin he.

– Bobi ei koskaan epäröi valintaa eläintenruoan ja lihapalan välillä. Se valitsee aina meidän ruokamme, Leonel kertoo.

Leonel liottaa ruoan aina veteen poistaakseen suurimman mausteista.

Bobi ei ole juuri sairastellut

Leonel kertoo, että Bobi on elänyt pääosin terveenä vailla vaivoja. Vuonna 2018 koettiin pelonsekaisia hetkiä, kun se yhtäkkiä kaatui maahan hengitysvaikeuksien takia ja joutui sairaalaan.

Leonel uskoo, että Bobin pitkän iän salaisuus piilee sen rauhallisessa elinympäristössä. Toisaalta sen äitikin oli melko pitkäikäinen, sillä se eli 18-vuotiaaksi. 

Aika vaatii veronsa meiltä kaikilta ja myös Bobilta. Sillä on kävelyvaikeuksia ja sen näkö on alkanut heikentyä.

Lue myös:

    Uusimmat