Spike on virallisesti maailman vanhin koira – omistaja pelasti chihuahuan supermarketin parkkipaikalta

Spike-niminen chihuahua on virallisesti maailman vanhin koira – omistaja pelasti supermarketin parkkipaikalta 0:32
Spike-niminen chihuahua on virallisesti maailman vanhin koira yli 23-vuotiaana.

Spike-niminen chihuahua, jonka ego on omistajan mukaan koiran kokoa suurempi, on virallisesti maailman vanhin elossa oleva koira.

Guinness World Records on kruunannut virallisesti maailman vanhimman, vielä elävän koiran: Spike-nimisen chihuahuan. Spike sai tittelin haltuunsa jo 7. joulukuuta 2022 23 vuoden ja 43 päivän ikäisenä.

Koiran matka ennätysikään ei ole ollut kuitenkaan se kaikkein tavallisin. Spiken omistaja Rita Kimball löysi koiran ohiolaisen supermarketin parkkipaikalta 13 vuotta sitten Spiken ollessa jo 10-vuotias.

Kimballin mukaan Spike näytti melko karulta ja kaupan työntekijä kertoi koiran olleen parkkipaikalla jo kolme päivän ajan.

– Sen turkki oli ajeltu selässä, sen kaulassa oli veritahroja ketjusta tai narusta ja se näytti melko karkealta. Kaupan myyjä kertoi, että he ovat syöttäneet sille tähteitä, Kimball kertoo.

Koska kukaan ei tiennyt kenelle koira kuuluu, Kimball päätti viedä Spiken kotiin pienen laumansa jatkoksi.

Kokoaan suurempi ego

Ei ole täysin selvää, oliko Spikella ennen Kimballia omistajaa, mutta koiran ikä pääteltiin perustuen useisiin todisteisiin, mukaan lukien asiakirjoihin useilta eläinlääkäreiltä, jotka kaikki arvioivat Spiken likimääräisen syntymäajan vuoden 1999 heinä- ja marraskuun 1999 väliselle ajalle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaikka Spike on pieni koira, sillä on Kimballin mukaan kokoaan suurempi ego. 

Kimball kertoo, että Spike on jo lähes sokea ja kuuro, mutta koira pitäytyy tiukoissa rutiineissa.

Spiken päivä alkaa viimeistään puoli kahdeksalta aamulla – toisinaan se syö aamupalan saman tien, toisinaan paastoaa tovin. Kesäviikonloppuisin Spike lähtee kävelylle Kimballin kanssa heidän maalaiskylässään ja vierailee lehmien, hevosten ja tallikissojen luona.

– Kun se oli nuorempi, se yritti matkia lehmiä ja hevosia haukkumalla ja jahtaamalla niitä. Nyt ne vain tuijottavat sitä, eivätkä edes liiku, Kimball kertoo.

Kotiin palattuaan Spike ottaa yleensä nokoset verannalla, mutta se on osallistunut myös moniin farmin askareisiin: matkustanut traktorilla ja leikkuupuimurilla sekä osallistunut puiden kaatoon.

Kimballin mukaan lemmikeille kannattaa taata terveellinen ruokavalio, tilaa temmeltää, päivittäistä liikuntaa sekä rajoittamaton määrä rakkautta ja huomiota.

Katso myös: Brasilialaispoliisin univormuun pukeutuneesta koirasta tuli somejulkkis

Brasilialaispoliisin koirasta tuli somejulkkis 0:50
Brasilialaispoliisi löysi kolme vuotta sitten poliisiaseman lähettyviltä oman onnensa nojaan jätetyn koiran ja otti sen hoiviinsa. Kerran hän laittoi sille vitsillä päälle poliisin tamineet. Vitsikkäät otokset menivät viraaliksi ja nyt koiralla on Instagramissa yli 120 000 fania.

Lue myös:

    Uusimmat